rádió spot 2007
RockBand koncert



 rádió spot 2006
Zefi segélykoncert







video :
riport Zefivel és
Nagy Feróval:

videó...

MOBILMÁNIA cikkek,
fotók a zenekar honlapján...


az alábbi logókra
kattintva
cikkeket olvashatsz
Zefiről és a
RockBand-ről :

Zefiről..
Visszatért a súlyos beteg rocksztár:
cikk..
Zefi legyőzte a gyílkos kórt:
cikk..
Visszatérés: kórházból a színpadra:
riport Zefivel
Újra színpadon:
cikk..
Legyőzte a halálos kórt a P.Mobil billentyűse:
cikk...
Döbbenet: napi negyven gyógyszert szed az énekes!
cikk..
Bravúr a javából! Zeffer András súlyos betegség után újra a színpadon:
cikk
Semmi esélyt nem adtak az orvosok...Zefi visszatér
cikk
Zeffer András újra színpadon a RockBanddel:
cikk
A legenda visszatér:
cikk
A RockBand nagy durranása:
Zefi interjú
Zeffer András és a RockBand
cikk..
Zefi visszatér:
cikk...
korábbi:
riport

koncertbeszámolók:
koncertbeszámoló fotókkal
a Magyar Távírati Iroda beszámolója, ami több újságban is megjelent:


fotók a PeCsa koncertről:


Mobilmánia koncertről:

Mániákus lettem!:
RockBand / Mobilmánia, Gyömrő


A MOBILMÁNIA elfoglalta Agárdot..(08.12.)

Motoros Magazin cikk..Wild Magazin:
Kirúgottak klubja..
(riport Zefivel)


cikk...
Szenzációóóóóóó!





Zefiről többet...
"...Az orvosaim nagyszerű EMBEREK , így bátran vágok neki az előttem álló hónapoknak , amikor is a testvéremtől nyert csontvelői őssejteket transzplantálják át az én szervezetembe . A leukémia az eddigi kezelések hatására eltünt a véremből , de az orvosok szerint a csontvelőtranszplantáció az egyetlen megoldás , hogy soha többet ne térjen vissza . Ez egy igen misztikus (és nem kevésbé veszélyes )dolog . Arra gondoltam , hogy ezalatt az idő alatt (amikor erőm engedi) egy internetes naplóban beszámolok Nektek , hogy mi is történik velem ... (2006.okt.) Kórházi napló: 2007. márc 15-ig
klikk

  megrendelés...
beszámoló...
Megszenvedtem érte...


Budapest 2009.június.30.Legutóbbi, közel kilenc hónappal ezelőtti bejegyzésemben ezt írtam:.... “Alig várom, hogy nov.3.-a legyen, mert akkortól élesben, már magyar szöveggel énekelhetnek a stúdióban. Amikor a demóra énekeltek próbaképp egy-egy sort... el sem tudjátok képzelni milyen érzés! Tunyónak különösen tetszik az egyik lassú dalom, amit én is neki szántam.. olyat énekel benne.. Jaaaj!! ...Dec. 15.-étől meghallgathatjátok, hogy mire vagyunk még képesek így együtt ! Nem fogtok csalódni!!”
...aztán minden megváltozott egy tragikus baleset miatt. 2008. nov.3.-án Tunyó már nem tudott a stúdióban énekelni... akkor már kómában feküdt a kórházban. Nekem 2006-ban négy napot jósoltak az orvosok...neki csak egy éjszakát...aztán kilenc nap múlva elment...
2008. november 9.-én meghalt Tunyogi Péter.
Halála sokkal nagyobb veszteség, mint ami szavakkal kifejezhető volna.
Utolsó fellépése éppen az én 50. születésnapi koncertemen volt. Vidáman, viszonylag jó erőben énekelt egy fantasztikus közönség előtt! Aki ott volt, biztosan jószívvel emlékszik majd arra az estére. Egy kedves rajongótól, a saját bőrdzsekijéből készített emlékkönyvet kaptam, amibe a jelenlévők írtak mindenféle jókívánságokat. Tunyó ezt írta: "Most vagyunk igazán egységesek, úgy érzem, most a világot is megválthatjuk így együtt!" FOTÓK... Ekkor a könyvem kézirata készen állt, de gondoltam, szép lezárás, ha még a szülinapi buliról kerülnek bele képek. Az utolsó mondatokat épp az 50. születésnapomon írtam, okt. 29.-én. Még azon a napon leadtam a kiadónak. Aztán nov.1.-én késő este épp lefekvéshez készültem, amikor a mentőből hívtak, hogy adjak meg néhány adatot Tunyóról, mert baleset érte... Azonnal indultam a kórházhoz, egyidőben értem oda a mentővel. Péter ekkor még megismert, beszélt hozzám. Értesítettem a családját, segítettem az ápolóknak, elkisértem a CT-re, majd azonnal vitték a műtőbe. Már a fiával izgultuk végig a jó pár órás műtétet. Amikor kihozták, tudtam az orvossal beszélni, aki sajnos semmi jóval nem bíztatott, sőt azt mondta, örül, ha a reggelt megéli...

Aztán hetekig kétségek között voltunk, hogy egyáltalán folytassuk-e nélküle a Mobilmániát. A CD zenei alapjai már készen voltak, de az, aki az egészet legjobban várta, már nem volt velünk. A kiadónál, a szerződéskötésnél Tunyó volt az, aki azt mondta, nagyon jót fogunk csinálni, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó lemezünk...még saját szerzeményt is hozott, de a többi is nagyon tetszett neki. Jött, dolgozott velünk együtt, hogy minél jobb legyen..... aztán úgy döntöttünk, hogy évvégéig lejátszuk a lekötött koncerteket és azidő alatt eldől, hogy hogyan tovább. Tunyó nagyon boldog volt a Mobilmániában, mindenhol hisztérikus rajonggással fogadtak minket és óriási sikereink voltak. Örülök, hogy élete utolsó hónapjait megszépítette ez a zenekar, ezek a fellépések.

Novemberben aztán belevetettem magam a munkába... koncertek mellett intéztem a könyvem nyomdába kerülését, megjelenését, a Mobilmánia CD stúdiómunkálatait, forgalmazását... és amit már régóta terveztem, a már korábban videókazettán megjelent TRB koncertet kiadtuk DVD formában is.
  Zeffer:Ossejt és Rock and roll   
A Mobilmánia koncertekre addig a felhőtlen vidámság, jókedv és öröm volt jellemző. Azt hiszem, egyikünk sem érezte még ilyen jól magát színpadon, mint addig, még együtt voltunk mindannyian... aztán ez Tunyó elvesztésével nagyon sokáig megszünt... de végül úgy döntöttünk, megyünk tovább! Mert ahogy Tunyó több százszor énekelte egyik szerzeményemben: "...nem tudok mást, csak ezt a zenét..." És megbeszéltük, hogy velünk lesz mindig! Akkor még nem tudtuk hogy hogyan, csak azt, mindenképp megőrizzük az emlékét... Azóta minden koncertünkön velünk énekel, a modern technika segítségével nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy a stúdióban rögzített hangját élőben kisérjük. Így valóban ott van velünk, legalább a hangja, minden koncertünkön!


Budapest 2008.szept.30. Fel sem tünt, hogy több, mint egy hónapja nem írtam. Pedig történés az volt ! Az Agárdi nagy buli után kifejezetten jól esett a Nagytarcsai rockfesztivál. Mert ez a fesztivál még olyan igazi, régimódi... a szervezők szívvel-lélekkel csinálják, nem a hangfelszerelés és a színpadtechnika bemutatása a cél, itt még a közönség nem túrja az orrát, bármennyire is szétszakad a zenész a színpadon. Mert többnyire a fesztiválok olyanok, hogy a zenészek is csak kapkodják a fejüket, hogy micsoda technika, meg milyen profizmus, meg percre kiszámolva minden... és ettől veszíti el az egész a lényegét. Jobbnál jobb zenekarok jönnek-mennek (a zenekarvezető figyel, nehogy egy perccel is túl lépjék az időt), mikorra a zenész is és a közönség is belemelegedne, már mások vannak a színpadon... A koncert alatti konfokba behallatszik a szomszéd színpadról jövő muzsika... a közönség jön-megy, néha azt sem tudja, kit lát a színpadon...sőt sokszor nem is érdekli az egész. Ezért sok pénzt fizet és a zenekaroknak is sok pénzt fizetnek ezért... tehát mégiscsak szeretnünk kellene ezeket az óriási fesztiválokat, nekem valahogy mégis az olyanok a legkedvesebb bulik, mint pl. a gyömrői. Azt nagyon szerettem, pedig nem indult egyszerűen... Egy régi rajongó-barátunk szeretett volna Gyömrőn Mobilmánia koncertet szervezni. Persze még soha életében nem csinált ilyet.. összehozott valakivel, aki a kitűzött időpont előtt két héttel lemondta az egészet. Én már kihúztam volna a naptárból, amikor Laci azt mondta, ő akkor is megcsinálja! Az igazság az, hogy óránként hívott, menjek, talált helyet, aztán másikat... szinte naponta mentem Gyömrőre... Ennyit még nem jöttem-mentem előadás miatt, de olyan lelkes volt, aztán végül is nem volt haszontalan egyikünk fáradozása sem, mert nagyon jó koncert kerekedett! Egy helyi szervezet még anyagilag is megtámogatta az ötletet, így a közönség ingyen jöhetett. Cca. négyezer ember volt végül is kíváncsi a produkcióra. Itt nem volt kapkodás, mi is nagyon élveztük az egészet.
Gyömrői koncertképek...
Amitől még vidámabbak lehettünk azon az estén, mert óriási megtiszteltetés érte a Mobilmánia együttest: A világhírű EMI Music hanglemezkiadó lemezszerződést ajánlott nekünk, amit (bár több héten keresztül egyezkedtem velük) végül is a lehető legkedvezőbb módon írhattunk alá pár nappal a koncert előtt. Fotók az aláírásról... A lemezen 10-12 vadiúj dal lesz, amikből azóta már hét el is készült alapjaiban és Horváth Attila megkapta azokat a dalszövegek megírásához. Mindannyiunknak sok-sok lemeze jelent már meg, most mégis különös izgatottsággal álltunk neki. A zeneszerzésnél fontos, hogy kinek a torkára íródik a dallam... de itt most három zseniális torok van !!! És mind "vérprofi" ! Nekem mindíg Tunyó volt az etalon, neki már álmomban is tudom mi áll jól. És tudom, hogy ő is szereti a dalaimat. Vikidál Gyuszival most studiózom először. Nagyon fegyelmezett, és valami olyan erő van benne, hogy a mikrofonok beleremegnek a suttogásába is. Hatvanon túl is olyan hévvel dolgozik, ami a mai muzsikusoknál már el sem képzelhető. Ő is, mint én, ha belemerül észre sem veszi, hogy megy az idő. Szegény Tominak a fáradtságtól már piros volt a szeme, a hangerővel "kilúgoztuk" a fülét...persze csinálta amit kértünk, de ő nem ehhez szokott. Még nem. De dolgozunk rajta, ő pedig szivesen hagyja magát. Nagyon jófej, amellett, hogy jól is gitározik.(na és a mamája milyen kajákkal kényeztet minket!) Joci (Rudán) ő pont olyan, mint én voltam 5-6 évvel ezelőtt. Mindent megtesz azért, hogy menjen a szekér, minden porcikájával akarja, hogy jól sikerüljenek a dolgaink és óriási szive van, amellett Ő az, aki naponta felhív, hogy elmondja, mennyire tetszenek neki az új nóták.. és ez nagyon jó érzés. Alig várom, hogy nov.3.-a legyen, mert akkortól élesben, már magyar szöveggel énekelhetnek a stúdióban. Most, amikor a demóra énekeltek próbaképp egy-egy sort... el sem tudjátok képzelni milyen érzés! Tunyónak különösen tetszik az egyik lassú dalom, amit én is neki szántam.. olyat énekel benne.. Jaaaj!! ...Dec. 15.-étől meghallgathatjátok, hogy mire vagyunk még képesek így együtt ! Nem fogtok csalódni!!
Mialatt mi a zeneszerzéssel vagyunk elfoglalva, közben készül a lemezborító is, amihez fotókat készítettek... A kiadó szervezte a fotózást...egyikünknek sem szokatlan dolog, na de itt még stylist (!!!) is volt... aki eleinte próbálkozott mindenféle ötlettel, meg külső változtatásokkal, de aztán hamar feladta. Egy-két pólót, dzsekit még elfogadtunk, de a kendők-sálak..stb-nél már ő is belátta, hogy minket nem nagyon lehet stylist által (sem) megváltoztatni. Bajnokról pl. hiába készült ötven kép, tulajdonképpen mind egyforma... ugyanaz a beállás, ugyanaz a nézés, ugyanaz a mosoly... jobbról és balról. Talán használható fotók is készültek, de ettől függetlenül nagyon jól szórakoztunk is!
Képek a fotózásról...

Budapest 2008.aug.22.Hónapok óta szerveztem, terveztem az Erdélyi és az Agárdi koncertjeinket. Voltak szorongásaim, mert nem kevesebbre vállalkoztunk, mint két napon belül Erdély oda-vissza és Agárd...mindkét helyen RockBand és Mobilmánia koncert és mindkét helyen sok-sok emberre számítottunk.(de még így sem annyira, ahányan eljöttetek!) Remélem az orvosaim nem olvassák el, mert ezt nem csak megszervezni, de végigcsinálni sem volt semmi. A technikusaink már 6.-án bepakoltak a teherautóba és 7.-én hajnali 4-kor elindultak Zeteváralja felé. A teherautó még pár nappal előtte szervízben volt, mert mikor produkáljon valamit, ha nem ilyen hosszú út előtt.. de 15 órás zötykölődés után szerencsésen megérkeztek a gyönyörű helyszínre. A gyönyörűségéből persze ekkor még semmit nem láttak, mert egyrészt sötét volt, másrészt hulla fáradtak voltak. A megállapodás szerint kényelmes szállás kellett volna várja őket, de aki a szállást intézte volna, az egy kissé beitalozott, próbálták mobilon elérni, de minimális a térerő, kb. óránkét két percig lehet telefonálni. Így ott, a motorostalálkozó helyszínén egy hatalmas és csodaszép, DE félig kész házban kaptak matracokat... Ezidő alatt 7.-én reggel egy modern, kényelmes mikrobusz is elindult, a RockBand zenészeivel. Ők is végig kínlódták a maguk 15 órájukat, majd ők is szembesültek a szállás problémájával.. Hajnali kettőkor még küldtek egy SMS-t nekem, de itthonról sem tudtam senkit utolérni,azután már őket sem. Mi a Mobilmániásokkal 8.-án reggel találkoztunk és együtt mentünk ki Ferihegyre, ahonnan pontban délben indult a repülőnk Marosvásárhelyre. A konkrét utazás nekünk ötven perc volt. A repülés gyorsaságával és kényelmével. Igazán jó hangulatban telt el az a pár óra (várakozás és repülés) Tunyó (mint régen), most is retteg a repüléstől, ezt nem is titkolja(bár nem is nagyon tudná) Zavarában elhagyta az útlevél-ellenőrzésnél a mobiltelefonját (amikor már mindenki a telefon gazdáját kereste, ő állította, hogy nem az övé, majd a vámos a kezébe nyomta, mondván: Tunyó, szerintem a tiéd, de ha nem, akkor meg fogd és vidd... örült, hogy gazdagabb lett egy telefonnal, majd egy perc múlva felkiálltott, hogy ez az ő telefonja!) , ezután kiderült, hogy a beszállókártyáját otthagyta a röntgen kapunál... a repülés alatt csendben ücsörgött, csak néha kérdezte meg, hogy mikor vagyunk már ott... Aztán a Román beléptetésnél nem találta az igazolványát... hosszú túrás után a táskájában meglett. Az idő gyönyörű volt, Joe és Janek végig az ablakra tapadva nézték a felhőket és a tájat. Gyula olvasott én pedig végig ettem és videóztam az utat (amíg rám nem szóltak) A Marosvásárhelyi repülőtéren már várt minket az odarendelt mikrobusz, amivel 120 km-t kellett még utaznunk Zeteváraljáig. Akik ismerik az ottani utakat, azok nem csodálkoznak azon, hogy ezt a távot több, mint 3 óra alatt tettük meg. Székelyudvarhelyen pont belekerültünk a motorosok felvonulásába. Kénytelenek voltunk 10-15 percre kiszállni a buszból, ahol rögtön rajongók vettek körül minket. Rögtönzött dedikálás és beszélgetés után folytattuk az utat, a gyönyörű székelykapuk mellett. Minden ház előtt kinn ültek az emberek, várták a motorosok érkezését. Jó volt látni, hogy ünnepnap a környéknek ez az esemény, a fiatalok pedig mind készülődtek a koncertünkre. A szervezők szerint soha ilyen sokan még nem voltak ezen a helyen. A fogadtatás olyan, mint Erdély. Az emberek tiszták (belül is!) kedvesek, természetesek, őszinték és nagyon érzékenyek! Bizony-bizony potyogtak a könnyek. Szomorúságtól és az örömtől is ! Itt másképp játszottunk mi is... itt nem azt lesik, ki mit tud, nem hasonlítgatnak sem magyar, sem külföldi zenészhez, itt egyszerűen örülnek a daloknak, örülnek nekünk és örülnek egymásnak is. Szívből, tisztán jólérzik magukat. Mi pedig ugyanúgy, tisztán, "áthevülve" a szeretetüktől, zenélhetünk. Nagyszerű érzés! Koncert után bármennyire is percre pontosan beosztottam az időnket, bele kellett, hogy férjen fél óra dedikálás-találkozás. Kézfogások-mosolyok-fotók-régi emlékek felidézése, amiket nem feledünk mi sem. Aztán mikrobuszba be és irány Budapest! (a technikusok pedig megpakolták a teherautót és azután indultak egyenesen Agárdra!)
Fotók Erdélyből...
Terveim szerint délben kellett Pestre érkeznünk. És pontban délben szálltunk ki a buszból.Persze ehhez kellett a fantasztikus sofőrünk, aki három napig alig aludt valamit, és még így is türelmes volt velünk, sőt még volt ereje kedvesnek, humorosnak lenni. Közben persze sokszor megálltunk, beszélgettünk , a buszban filmet néztünk és hatalmasakat nevettünk. Mivel tartottuk a tervezett időt, mindenki haza tudott menni még egy rövid regenerálódásra, kora délután már indultunk az Agárdi PopStrandra. Ott már rendben állt a cucc,(fantasztikus teljesítmény a technikusainktól!!)rövid beállás után már engedték be a közönséget, akik pár perc alatt elfoglalták a színpad és a tó közötti részt. Nagyon sokan voltak, pedig délután még szakadt az eső. A koncert alatt hüvös volt, fújt a szél, de az esőtől megkíméltek minket az égiek. Annó RockBand bulinak indult, de gondolkoztunk Turbinával(a rendezővel), hogy hívjunk vendégeket...Tulajdonképpen ennek a bulinak a szervezése kapcsán alakult ki a MobilMánia zenekar ötlete. És itt volt, megvalósult és nagyon is életképesnek bizonyult. Soha nem érzett rajongás-féltés árad az emberektől felénk. Ez fontos buli volt, mert ez nem fesztivál, vagy ingyenes városi rendezvény volt (bár ma már ezekre sem egyszerű közönséget toborozni), ez két zenekar koncertje volt, aki ott volt, megvette a nem is olcsó jegyet, az minket akart látni-hallani. A visszajelzések szerint tetszett a közönségnek és mi is nagyon jól éreztük magunkat a színpadon, pedig nagyon fárasztó volt így ez a két-három nap.
  Fotók Agárdról...

Budapest 2008.aug.5. Jó régen nem írtam, ezt már sokan magánlevélben jeleztétek is. Különféle levelek érkeznek ilyen hosszú hallgatás után: a legtöbben kedvesen aggódnak(nincs-e valami baj?) mások szó szerint jól lecsesznek...de így is mindenképp jó érzés, hogy figyeltek rám. Már nem is tudom, miről nem számoltam be nektek... voltak pl. bosszúságaim: Ellopták a bicajomat és a kicsi lányom bicaját (össze volt a kettő láncolva) :( A készülő DVD-vel pedig ami létezik technikai probléma , az mind előfordult. Amikor kijavították az egyik hibát, előkerült valami újabb... és ez így megy hónapok óta. Most itt van a kezemben a master anyag, de már félve teszem be a lejátszóba, mert nem tudni, mi okozhat még meglepetést. Volt már, hogy a gitárszóló tízszer olyan hangosan szólalt meg, mint a zenekar, volt, hogy a fotók kimaradtak...a felírat elcsúszott...a hang nem volt szinkronban a képpel..stb..stb. De ezek csak technikai malőrök, a felvett anyag NAGYON JÓ, nektek is biztosan tetszeni fog...hamarosan!
De azért mostanában is ”a jó a több, nem ami bánt“: A nagylányom átvette a diplomáját (tiszta ötössel), nekem a legkomolyabb immungyengítő gyógyszerem adagját felére csökkentették !! Floridából idén is megérkezett kedves barátom, aki nem kevesebbel, mint a világ egyik legjobb zsinór nélküli professzionális mikrofonjával lepett meg. (Shure Beta 87A, URH vevőegységgel) Amit a Siroki koncertünkön már ki is próbáltam ! (Vége az összetekeredett kábeleknek!!).....Előtte játszottunk a Rockmaratonon, ahol a koncert után másfél órán át dedikáltunk, találkoztunk ősrégi és fiatal arcokkal is... szép este volt! Már kezünkben a repülőjegy, 8.-án irány Erdély...szeretnénk felejthetetlen koncertet adni az ottaniaknak ! ÉÉÉSS: NYARALNI voltam sok-sok(15) év után! CSAK módjával tenger, óvatos lubickolás(orvosi engedéllyel!), meg napsütés...de a telefonom kikapcsolva, homokvár, fagyi vég nélkül, séta, család és N Y U G A L O M ! egészen addig, még haza nem értünk, aztán most minden megy tovább... persze ez így van rendjén, így jó!
Agárdon találkozunk...(koncert után lesz időnk közös fotózásra, beszélgetésre és dedikálásra is- hozzatok régi lemezeket, pólókat, fotókat...! de előtte még Erdély !



Budapest 2008.júni 15.
Amiről még nem írtam Nektek, az egy nagyon fontos esemény volt az életemben. A 25. házassági évfordulónkat ünnepeltük májusban! A testvérem már karácsonyra két római repülőjeggyel lepett meg minket, természetesen arra a bizonyos májusi időpontra, így már eleve nem is terveztem mást arra a hétre, csak az utazásunkat. Most jártam először Rómában... Valahogy Budapest után engem nem nagyon tudott még egyetlen város sem lenyűgözni, most Rómának sikerült! Amellett, hogy a "kötelező" nevezetességek is bámulatosak és nem lehet két lépést tenni úgy, hogy ne csodálkozz rá valamire... és ráadásul valami olyan laza, vidám hangulata van... amit sehol máshol nem éreztem. Na és a lábam sem nagyon éreztem... ennyit még életemben nem gyalogoltam, mint azon a héten. Hetekig tudnék mesélni ...: a Colosseum, ahol érdekes módon a máskor harsány túristák is csendben, döbbenten bámulták az egykori "szórakozás" megmaradt emlékét... a Vatikán, ahol öt perc múlva már fel sem lehet fogni, annyi kincs van körülötted...és ez egész Rómára jellemző..., ahogy az is, hogy békésen tudnak ellenni a milliónyi bámészkodóval!
 Mostanában több koncertre is kaptam meghívást, amikre el is mentem:Pl.: Egy érdekes Jazz és szimfonikus párosítás, fiatal tehetséges énekesnővel... itt leginkább a hangtechnikai megoldás tetszett. Jól tudott szólni a hegedű a réz fúvósokkal és a lábdobbal... nem egyszerű feladatokat oldott meg a hangmérnök! A koncert után ugyan legszívesebben felhívtam volna Vámos Zsoltot, hogy gitározzon pár percig egy centiről a fülembe...mert nekem a műsor kissé álmosító volt. A következő koncert a bécsi Bon Jovi volt, ahová a nagylányom kedvéért mentünk (aki egyébként holnap államvizsgázik... emiatt mindenki lábujjhegyen jár itthon és a porszívót tilos bekapcsolni, de jó lenne, ha a levegőt is halkabban vennénk...meg egyáltalán muszály nekünk most itthon lenni?...) Persze két hete a Bon Jovin még jól érezte magát, nem zavarta a hangerő és a tömeg sem. Jó kis rock buli volt, leszámítva, hogy a helyszín Bécstől 20km-re volt, (bár a jegyen Bécs szerepelt) és a kis falu lóverseny pályájára egy kis utacska vezetett, ezen kellett több tízezer(!!!) autónak, több mint százezer embernek eljutnia... Azzal kezdődött, hogy a Bécsből kivezető autópálya lebénult, szinte lépésben mentünk közel három órán keresztül!!!. Már attól féltünk, hogy a végére sem érünk oda, de szerencsére a szervezőkhöz is eljutott a hír, így a koncertet is jóval később kezdték. Na és a visszaút...ahhoz, hogy a parkolóból arra a bizonyos utacskára visszajussunk, kellett vagy két órát várnunk! Ja, és esett az eső, a koncert helyszínétől a parkoló kb. 3 km-re volt... a parkoló egy nagy préri, sehol egy jelzés, hogy meg tudd jegyezni, a kacsás, vagy a malacos parkolóban álltál meg... (szerintem van olyan, aki még most is keresi az autóját...) ezekkel együtt is a koncert nagyon jó volt.
A Harley fesztiválra is kaptam tiszteletjegyet, így ott lehettem Gary Moore koncertjén. Nyilvánvaló volt, hogy itt a gitárosok példaképéről fog szólni az este,(ő hozta is a Tőle várhatót)de azért felvillanyozott, amikor a színpadon megláttam a böhöm Hammond orgonát... hát ebben aztán nagyot kellett csalódjak, mert alig-alig szólt, de amikor szólt, akkor is olyan hangszínen, amit leginkább egy presszóban tudok elképzelni.(még ezzel a hangszerrel is lehet borzalmas hangokat hallatni!) A technika sem volt toppon, és itt is SZAKADT az eső !! Voltak remek részek, de... most sem rock-koncerten voltam...! Viszont, amit a végére hagytam: péntek 13. Tankcsapda koncert a PeCsában. Kezemben a tiszteletjeggyel, kint viharos szél... gondolkodtam, hogy elmenjek-e egyáltalán? De milyen jó, hogy elmentem! Profi színpad, profi látvány, profi zenészek nagyon jól összeállított műsorral, összhangban a közönséggel és egymással... büszke voltam, mert Magyar produkció teltházzal és nagyon megérdemelt sikerrel! Bár a koncert utáni fogadásra is hivatalos voltam, oda már nem mentem be, de másnap gratuláltam L.Lacinak, aki szintén úgy érezte, hogy valóban jól sikerült bulit "nyomtak".Nekem
az elmúlt két hét (vagy két év?) koncertjei közül magasan ez tetszett a legjobban!

Budapest 2008.júni 12.
Mobilmánia
... ahogy egy újságíró nagyon találóan írta : ..."kitört a Mobilmánia". És valóban így van!
A Székesfehérvári bemutatkozó koncertünk előtt egy héttel felállítottuk a cuccot és gyakorlatilag kiköltöztünk abba a budaörsi hangárba, ahol a DP Musictól nagyszerű lehetőséget és körülményeket kaptunk a próbákhoz. Több tízszer eljátszottuk a műsort. A RockBandes zenészek igen jól, az eredeti felvételeket tiszteletben tartva, nagyon minimális (inkább csak hangszerelésben) változtatva megcsinálták a zenei alapokat. A Mobilmániásokkal külön-külön már mindenkivel dolgoztam, (Tunyóval és Janekkal több, mint 20 évet), mindenkiről tudom, hogy kb. mit várhatok el. Ehhez képest most mindenki túlteljesített. Éreztem ott is és azóta a bulikon is, hogy ez mindenkinek különösen kedves, valahogy több. Komoly, igazi munka folyt a próbákon. Gyula olyan elementális energiával próbált, hogy pár percen belül csatakokban folyt róla a víz. Mindannyiunkat elkapta a lendület, olyannyira, hogy pl. Bajnoknak kétszer is elszakadt az ujjnyi vastag gitárhúrja. Mivel nem volt nála több húr készlet, így Gyula frappáns "csomózással" oldotta meg a problémát... A legfontosabb az énekek beosztása volt, egy-egy számon belül is kisebb időutazást érezhet a hallgató, amikor az egymást követő versszakokat felváltva éneklik ezek a zseniális torkok. Ami nekem nagyon tetszett, hogy egyikük sem akarta a másikat "túlénekelni" , sőt kifejezetten segítették egymást. FOTÓK A PRÓBÁRÓL...
Fehérváron, első emeleten lévén a klub, a technikusok alaposan megkínlódtak a bepakolással. A hangbeállásnál egy nagyon kedves üzletvezető hölgy (aki később még a vacsiját is felajánlotta az éhező zenészeknek) közölte, hogy elővételben elment 428 db jegy már hetekkel ezelőtt, így félő, hogy sokan kinnrekednek majd... és bár manapság a koncertekre este 10 előtt nem igen mennek, itt már fél nyolc körül a vasajtót akarták elvinni... Tehát az izgalom a tetőfokán volt. Talán 25 évvel ezelőtt éreztem ilyet utoljára, de kifejezetten izgultam. A beszélgetésekből kiderült, hogy a többiek is így éreztek. Valami különös izgatottság volt a zenészek és a közönség között is. Pár perc alatt megtelt a hely és olyan ünnepi hangulat volt, ami csak egy rockkoncerten tud lenni. Az óriási tömeg nem semmi hőmérsékletet generált, szó szerint csöpögött a plafonról is a víz. És rólunk is, de akkor ott nem ez számított. Közel három óra izgalom, boldog zenéléssel, a közönségtől áradó felfoghatatlan szeretettel. Igen, valóban többen kinntről voltak kénytelenek hallgatni és még akkor is ott kint vártak ránk, amikor már indultunk haza...még mondja valaki, hogy nincs igény a rockzenére... szerencsére van! FOTÓK FEHÉRVÁRRÓL...
a Hajósi koncertünkön már nem volt lámpaláz, gyönyörű hely, kellemes nyári este...és ameddig a szem ellát emberek, akik az ország minden tájáról jöttek. Békéscsabáról a kedves fiatal pár Temple Baros pólóban, (várom a közös fotót!!) az ismétlő fehérváriak, a Pécsiek akik majdnem kinnrekedtek a Fehérvári bulin, a Győriek,akik végig kóstolták az összes hajósi pince borát...az érettségiző kalocsaiak, a régi fényképeket hozó szekszárdiak, Kecskemétről több társaság is, a csinos ikerlányaival büszkélkedő paksi család, az általunk '83-ban dedikált pólóban érkező Halasiak.../stb/ a nagyon kedves hajósi vendéglátók (jaj de megkóstoltam volna én is azt az illatos bort!... a kolbász és a pogácsa persze valamit kárpótolt..., ééés az elmaradhatatlan RB-sek Pestről, akikre ha ránézek, mindíg minden egyértelműbb és jobb lesz.... Az énekesek, a zenészek és a technikusok is maximálisan jól végezték a dolgukat, ráadásul éreztem, hogy úgy röfög az orgona, ahogy én szeretem, és ez most csak "hab volt ezen az igen finom tortán". FOTÓK HAJÓSRÓL...

Budapest 2008.ápr.21. MOBILMÁNIA ... Úgy gondoltam, sőt a többi MOBILMÁNIÁS zenésszel is megbeszéltük, hogy nem reagálunk Lóránt beírásaira, mert NEM szeretnénk olajat önteni a tűzre..
most mégis egy pár mondat:
(amiért nem neki írom, az azért van, mert Ő ezeket tudja és telefonon is beszéltünk.)
Azaz tudnia kell , hogy a MOBILMÁNIA létrejöttét semmiféle rosszindulat nem vezette,
Azt is jól tudja, hogy rajta kívül én is rengeteget dolgoztam (önzetlenül) a P.Mobilért, aminek egyenrangú TAGJA voltam. Különösen sokat tettem a HONFOGLALÁS szimfonikus lemezének(és előadásainak) létrehozásában. Azt hiszem erre mondják azt, hogy a "tökömet hagytam el", egyszer ezzel kapcsolatban ő egy TV riportban azt nyilatkozta, hogy szinte minden ment varázsütésre...(nekem akkor ez dícséretnek számított) A CD borítóján ugyan ő jelent meg producerként, sőt fotó is csak róla (és egy lóról!) készült a borítóra, pedig több mint SZÁZ zenész dolgozott rajta ! De ez részletkérdés! Cserháti Pityivel, Samu jogutódjával és Hobóval több hétig tárgyaltam, még végre megadták az engedélyt, hogy átdolgozhassuk a szerzeményüket! (Lóránttal egyikük sem volt hajlandó még szóbaállni sem!)
Azt is tudja, hogy megkapták a zenészek a pénzüket (és NEM évek múlva!) AMIT VISZONT VÉGKÉPP NEM ÉRTEK, HOGY EZT A VÁDAT MOST HALLOTTAM ELŐSZÖR A LÓRÁNTTÓL, amikor felhívtam, hogy elmondjam neki, hogy létrehoztuk a MobilMániát... (Ezek szerint úgy rúgott ki annó emiatt, hogy meg sem kérdezte tőlem...ítélt anélkül, hogy meghallgatott volna? Nem, valószínűleg más oka volt...másokkal, mást tervezett...)
de arra viszont rosszul emlékszik, mert azt írja, hogy ő fizette ki a film elkészítési költségeit,(másfél millió Ft-ot) amit később DVD-n is megjelentetett , hiszen azt is én (abból a bizonyos szponzorpénzből, amit a Westel 60-astól és nem a 900-astól(!) szereztem) fizettem ki !! (számlamásolatok, szerződések nálam!!!) Azokra is biztosan emlékszik Lóránt, hogy (abban az időben!!!) közel egy millió Ft. telefonszámla- és kereken egy millió forintnyi szállítás jóváírásával egészítettem ki azt a projektet ! De azt hiszem vannak részletek, amik már nem tartoznak a kívülállókra, talán ezeket nevezik üzleti titkoknak...
Ami furcsa nekem, hogy tudom,az ő életét is ugyanúgy átszőtték (remélem már nem) az anyagi problémák, ahogy nekem is. Pont azért, mert jól tudja, hogy mind a ketten ahhoz a "kiveszőben" lévő fajtához tartozunk, akik képesek vagyunk még a gyerek malacát is felvágni, ha arról van szó, hogy a zenekarnak plakátra, kábelre, dob-dobogóra, hangszóróra, benzinre...stb.-re van szüksége.
Lóránt azt is nagyon jól tudja , hogy egyikünket sem a meggazdagodás reménye vezérel (soha nem is vezérelt). Mindannyian még azok közé az őrültek közé tartozunk, akik ingyen is ugyan olyan örömmel zenélnek. Bár mindannyian profi zenészek vagyunk (ebből élünk), akkor sem fordítottunk hátat a P.Mobilnak, amikor a (legnagyobb bulinknak számító) Fradi pálya után és később a Körcsarnoki koncertünk után sem kaptunk Tőle egyetlen forint fellépti díjat sem! Még évek múlva SEM ! (mert éppen másnak kellett fizetnie -akkor mi ezt megértettük (!?!), de ezzel talán segítettünk is... főleg a P.Mobilnak.
És jól tudja azt is, hogy amikor a Tunyós évek előadásai befuccsoltak, valóban felhívtam , hogy gondolhat rám ha kell, mert egy-két Mobil bulin szivesen eljátszom ezeket a dalokat, INGYEN is! Mert igenis, mániákusan szeretem ezeket a dalokat, és mert a betegségem alatt (és még most is a felülvizsgálatok során) nap, mint nap szembesülök azzal, hogy a dolgok NAGYON is VÉGESEK ! Most még van lehetőségem, még a Tunyónak és Bajnoknak, Joenak és Gyulának...is van lehetőségük (és kedvük is) eljátszani ... annyian megteszik, mi miért ne tehetnénk ?
Azt is tudnia kell (mert ezek szerint megkapta a levelemet, amit nem kis felindulásból írtam a Miskolci Mszp-s polgármesternek-akitől ők kitüntetést vettek át!!), hogy nem azt írtam, hogy nekünk kellene ott lenni, hanem, hogy mi, (az akkori TRB-vel) is szeretnénk ott lenni... azért ez nem ugyanaz!
Az meg, hogy az újságok mit írnak...a TV-ben mit írnak a nevünk alá...legtöbbször közünk sincs hozzá ! Na meg jó reklám az a P.Mobilnak is! Ahogy az a MOBILMÁNIA is.
De a Lóránttól a kritikát is elfogadom, mert ha hiszi, ha nem, bizony sokat tanultam tőle, és (én úgy gondolom) még ma is egy hajóban evezünk! (”...Bárcsak valahogy elmondhatnám, a jó a több, nem ami bánt !...”) Mi öten is tudnánk “érdekes történeteket” mesélni...de mire lenne az jó ?
Ami leginkább megdöbbent, hogy a vendégkönyvekben egy-két (!) ember milyen hangot enged meg velünk (és Lóránttal szemben is). És erre nem mentség a ”másik fél“ szeretete sem. Mi a Tunyóval túl vagyunk már egy ilyen "vendégkönyv-háborún" . Akkor hagytuk magunkat befolyásolni... kár volt. A legtöbb embert persze a jószándék vezérli, a rajongott személy iránti szeretete, féltése...,de amikor már a gyűlölködés jelenik meg, akkor már biztosan nem erről van szó !
Nos: Aki szeretné még ezzel az öt zenésszel is (VIKIDÁL-TUNYOGI-RUDÁN-KÉKESI-ZEFFER) hallani a Mobil dalokat, az megteheti valamelyik MOBILMÁNIA koncerten.
Legelőször május 23.-án Székesfehérváron.
Legjobb tudásunkkal és szeretetünkkel készülünk a fellépésekre, és ha a jó Isten is úgy akarja, örömet szerzünk majd több ezer rajongónak. Zefi

MOBILMÁNIA honlap...

Budapest 2008.márc.12. Szóval meg van az új dalunk... hetekkel ezelőtt megígértem, hogy megírom.. aztán persze telt az idő és az ugyebár véges, annyira, hogy már oda kellett volna adjam Horváth Attinak, hogy hozzákezdjen a szöveghez, és mert ahhoz kell neki az általam "kamu angollal" felénekelt verzió, Vámos Zsolttal megbeszéltem, hogy átmegyek hozzá, viszem a dal ötletet és a kis házistúdiójában megcsináljuk a demót... Vittem valamit, de miközben mentem Zsolt felé, eszembe jutott egy téma és mivel nem volt más kéznél, a telefonomra felordibáltam. Mikor megérkeztem, tudtam, inkább ez lesz az új dal. Zsolttal alakítgattuk, meghangszereltük, tett bele egy remekmű gitárszólót is, felénekeltem azt a bizonyos "kamu angolt", és már mehetett is HAT-hoz. Nem mertem Attilát sürgetni, de mégis felhívtam, hogy legalább a címét árulja el... Akkor mondta, hogy kész van vele, a címét pedig találjam ki: Azt kérdezte, hogy mondom másképp, hogy három óra húsz..?
Fél négy lesz tíz perc múlva
- mondtam ! Hát ez a címe az új RockBand dalnak. Ekkor már tudtuk, hogy Bill magasan vezet a rádió szavazásán, így különösen találó ! Úgy gondolom sikere volt az Arénában, egy biztos, Billnek nagyon tetszett és akkor, ott az volt a legfontosabb. A főoldalon meg is hallgathatjátok, sőt már kérhetitek Ákostól a Pont Fm RockRádió kívánságműsorában (akár minden nap :)
Másnap RENEGADE PUB...amiről a Vendégkönyvben már annyi szépségeset írtatok! Mi is nagyon jól éreztük magunkat, én már nem is tudom mikor voltam ilyen felszabadult a színpadon. Valahogy felkapott a felőletek érkező szeretet-energia, és nem volt megállás... a többiek pedig velem tartottak, ettől lett olyan általunk is nagyon szeretett koncert a szombati. Ráadásul nőnap! A lovagias RB-s férfi rajongók virággal lepték meg a csajokat !! Lehet tőlük tanulni! Aznap még a mikrofonom is maximálisan velem volt. Máskor még az is sípolást idézhet elő, ha közel megyek a kontroll-ládámhoz, most meg még akkor sem gerjedt, amikor éneklés közben lementem a színpadról és egészen hátramentem a közönség közé... leellenőriztem, mit csinálnak a hátsó sorban állók :) és meghallgattam a zenekaromat is! NAGYON TETSZETT ! Ahogy a hely is, még hajnali háromkor is ott szórakoztunk Tomival együtt. Nektek pedig nagyon "bejött" az új dal. Láttam, hogy a "stréberek" már kívülről énekelték velünk !! A Jam Pubban úgy terveztem, nem játsszuk el, de mindenki azt kérte... és a többiek bevállalták, akkor meg miért ne ?... akusztikusan is jó volt.
Péntek: Várpalota... lehet szervezkedni ! Csak komoly indokot fogadok el a távolmaradás miatt ! Tessék újra(fel)húzni azokat az órákat !
Csók mindenkinek: Zefi
fotók a RockArénából...

fotókaRenegade Pubból...

Budapest 2008.márc.3. Érdekes volt és közel sem olyan egyszerű, mint azt gondoltam. Mármint a ROCK DJ párbaj. A tervem az volt, hogy csak magyar zenéket viszek. Olyan zenekaroktól, akik ott voltak a segélykoncertemen (van miből válogatni...) és persze még olyat, ami a múltamhoz köthető. Bevallom, csak előző nap este kezdtem vele foglalkozni, amikor is annyi jó zene kínálta magát, hogy alig tudtam dönteni. A hiányosságok is ekkor derültek ki, vagyis az, hogy egy csomó (főleg hazai) lemez nincs meg nekem... Rockdiszkontos Ervin barátom ugyan segített, de az idő véges... Aztán döntenem kellett és választottam kb. 15 dalt, amik aztán végül is győzelemhez segítettek. A zenék összeállítása csak az egyik (fontos)része a Rock-lemezlovaglásnak, mert az a kis kütyü, amit a DJ-k használnak nem is olyan egyszerű szerkezet, főleg így nem, hogy ott, abban a pillanatban láttam ilyet először közelről. Úgy vettem észre, hogy Hangyának (akit egyébként leimádok!) is ez volt a fő problémája... én próbáltam annyit gyorsan megjegyezni, hogy hogyan indul, hogy lehet leállítani és lehalkítani, ha a közönséget szeretném énekeltetni... Jó buli volt, hiszen mindannyian igyekeztünk nagyon jó számokat összeszedni, Hartmann Zoli pedig toppon tartotta a hangulatot akkor is, amikor egy percre alább hagyott volna. Jó volt látni, hogy az RB-sek most is ott voltak velem, mindíg számíthatok Rájuk. Egy nagy csapat Mobilos talált meg, mikor megérkeztem a Wigwamba, mondták: nekem jöttek szurkolni, azért is tettem be két P.Mobil számot is. :) Kaptam is a női bugyik mellé egy fél fizetésnyi kétforintost... ha már úgy is kivonják a forgalomból... Csattant a homlokomon és koppant a fogamon... de taps is járt érte bőven !
Most megint sok a dolgom, készülünk a pénteki RockArénára , Horváth Attila megírta az új RockBand első szövegét...(pár perce kaptam meg), aki ismeri munkáit, annak nem árulok el titkot: zseniális!! most is. Ezzel együtt is mély víz lesz nekünk az Arénában, mert még az összes zenekar lejátsza a nagy slágereit,amit nem csak a zenészek, de még a közönség is "álmából felköltve is"... addig a mi felkérésünk egy vadonat új dal előadására szól...egy életmű díj átadásának keretein belül. Most memorizálok egy pár napig, aztán próbálok a zeneiségével is foglalkozni. Ez sem lesz egyszerű, ahogy semmi sem az ebben a ki..szott életben !!!
DE
MÁSNAP, SZOMBATON kibulizzuk magunkat a Renegade Pubban (Lurdy Ház), ahol nyitási akcióként all inclusive fogyasztás van az ezer forintos belépőért... most úgy érezheti magát mindenki jól, hogy nem kell a pénztárcájával foglalkozni! Pénteken ott voltam, a hely gyönyörű és már izgatottan várom, hogy Zsolt "beszámoljon" és zenélhessünk... ránk fér !! És ott is eljátszuk az új dalt is, aminek most még a címét sem árulhatom el! (pedig nagyon találó!) Ja és szombaton NŐNAP ... megannyi csodálatos RB-s csajjal ! VAÚÚÚ !
fotók a Wigwamból, a ROCK DJ párbajról...

csajok a RockBand koncert előtt:
RB buli előtt...

Budapest 2008.febr.21. Számítottam arra, hogy az Avalonban jól fogjuk magunkat érezni és titkon arra is, hogy a RockBand-es csajok nem lesznek hálátlanok az AC/DC szám hallatán...de, hogy ennyien, ennyi bugyit dobnak fel a színpadra, arra gondolni sem mertem volna. A kedves RB-s hölgy, aki ötletével ezt a "lavinát" elindította, mélyen hallgatott azóta is, talán hitte is, meg nem is, hogy eljátsszuk a Highway to hell-t. De láttam, hogy Ő is készült !! Mint mindíg, most is nagyon találékonyak voltak a csajok, mert a bugyikat felhúzták a farmerre és így mégiscsak akkor került le róluk... :) Azért ez mégiscsak kellemesebb, mint a kétforintos eső, az igaz, hogy a technikusok meg annak örülnek jobban.Emlékszem, hogy a Mobilban, amikor még a régi "bélások" voltak forgalomban, védőszemüveget kellett felvegyünk, mert annyira záporoztak a kétforintosok. A technikusoknak pedig az volt az első dolguk, hogy összeszedjék a pénzt, amit az aznapi betevő alkoholra fordítottak. Most meg hajtogatták szépen a női bugyikat, egyenesen a Hammond orgonám konténerébe...(EGY FEHÉR-CSIPKÉS ŐRÜLET MEG A BŐRGATYÁM FARZSEBÉBE MARADT, CSAK OTTHON VETTEM ÉSZRE...) Elgondolkodtató viszont az , hogy csak amióta én játszom a Kétforintos dalt, már két féle kétforintos szünt meg, a dal meg ugyanaz maradt. Ahogy Ti is írtátok a vendégkönyvben, valóban nagyon "zúzósra" sikerült összeállítani a műsort és ez nem véletlen. Most valami oknál fogva ezeket a dalokat "kívánom" jobban. A Jam Pub unplugged bulijainkon ezeket úgy sem tudjuk játszani, ott jöhetnek a lírák!
Közben felkérést kaptam a Pont Fm rádiótól egy számomra furcsa, de izgalmas dologra: most szombaton(23.-án) lesz a Wigwamban a ROCK A RINGBEN... ahol rock DJ-ként versengek ötödmagammal a wastapsért, ami tulajdonképpen eldönti, hogy ki lesz a párbaj győztese. Úgy hogy készíthetitek a "tapsgépeket" ! plakát...

FOTÓK az AVALON CLUBBÓL...

Budapest 2008.febr.14.Nos, nem úsztam meg,mégiscsak beadtam a derekamat, így most kipróbálhatom a kisérleti nyúl szerepét is... Írtam róla, hogy Reményi doki megkért rá, szeretnének egy influenza elleni szert kipróbálni és Ő rám gondolt... abban a percben kivert a víz és azonnal tudtam, hogy én viszont nem szeretném, de ezt egy szóval sem mertem mondani neki! Napokig magam alatt voltam, mert rémeket láttam, meg a sok újabb macera is elriasztott : hetente vérvétel, torokváladék mintavétel, napló írás... egyáltalán eggyel több bogyó... Olyannyira hergeltem magam emiatt, hogy Csilla úgy döntött, majd Ő lemondja ezt az egészet...de a doki azt mondta- mivel szerinte jóval többet vagyok tömegben, mint azt nekem lehetne - , nekem ez csak használhatna, így másnap mégegyszer felhívott... és persze én azonnal igent mondtam! Hát ennyit a határozottságomról...Már másnap ott ültem a klinikán és most szedem ezt a kisérleti akármit.(persze az is lehet, hogy placebót kapok) Legalább nem csak a szám jár, hogy menjetek adjatok vért, meg jelentkezzetek őssejt donornak... mert most én is megtapasztaltam, hogy nehéz a félelmeken felülkerekedni, de muszály! Legjobban azzal érvelt a doki, hogy azért tudnak egyre több embert életben tartani még ebben a súlyos betegségben is, mert vannak ezek a gyógyszerek, amiket szedek nap, mint nap...és ezeket is kipróbálták egyszer valakin... A kórházban épp felülvizsgálaton volt Tunyó is, akivel megbeszéltük, hogy kijön valamelyik nap a stúdióba, ahol a RockBand DVD utómunkálatain dolgozunk. Pár napja el is jött velem. Nincs túl jó bőrben, bár épp most mesélte boldogan, hogy hál'Istennek mindent rendben találtak nála is!
Mi most a zenekarral stúdióból a próbaterembe és vissza futkosunk, újabb és újabb zenei ötleteket próbálunk ki és közben még jobbak alakulnak... felkérést kaptunk a Pont Fm (rock)rádiótól, hogy a március 7.-i RockAréna beli szuperkoncerten egy szám erejéig, a rádió szülinapja alkalmából és egy nagyra becsült zenész kolléga életműdíj átadására legyünk ott, egy vadonat új, erre az alkalomra írt dallal...és a dalhoz ugye szöveg is kell... Kire is gondolhattam volna ezügyben, mint Horváth Attilára, de Ő tudvalevő, hogy mostanában begubózott, nem ír...én azért felhívtam, kérdeztem nem próbáljuk-e mégis meg... a válasza: "Jó Zefi, próbáljuk meg !.." ...Már nála van a zene és ennyire izgatottan még nem vártam szöveget!
És ami most a legfontosabb:készülünk nagyon az Avalon beli koncertünkre! Pénteken ott találkozunk a koncerten és utána, hajnalig egy "after partyn"...

Budapest 2008.január 28.
A pénteki napom eléggé sűrűre sikerült. Reggel korán keltem, mert megígértem Reményi dokinak, hogy részt veszek valami gyógyszerkísérletben... persze már egy hete -amióta megkért, hogy menjek- ezen eszem magam , mármint azon leginkább, hogy hogyan tudnék ezalól kibújni, hát kapóra jött , hogy reggel hívott telefonon és mondta , hogy elég, ha hétfőn megyek. Gondoltam addig legalább még kitalálhatok valamit... Délben viszont tényleg indulnom kellett, mert két héttel ezelőtt a Madách Színházból hívtak, hogy péntekre teljesen titkos "meglepetés bulit" szerveznek Vikidál Gyulának, a 60. szülinapja alkalmából, és várnak engem is... igen ám, csak azt nem tisztáztuk, hogy melyik pénteken, így én a soronkövetkező (múlt heti) pénteken (is) elmentem. A Madách művészbejárójánál a portás néni nem tudott semmiről, de gondoltam ez csak azért van, mert még őt sem avatták be a meglepetésbe... cinkos mosollyal hívtam hát a "főszervező" színésznőt, mondom neki, hogy mi már itt vagyunk(a nejemmel)...ő hebegve-habogva közölte , hogy az jó, hogy ott vagyunk , de az ünnepség egy hét múlva lesz!!!!      ...Gondolom miután letette a telefont, felborult a nevetéstől, ahogy Csilla is fuldokolt a portásnénivel együtt. És, hogy még kuszább legyen a történet, aznap egy újságíró telefonos interjút szeretett volna velem készíteni, de lemondtam, mert ugye rohantam Gyula szülinapjára... Ő persze cserébe kérte, hogy küldjek már egy-két fényképet a partyról és akkor azt betennék az újságba.... na őt is gyorsan riasztottam, nehogy hírt adjon az országosan megjelenő lapjában a meglepetés-buliról... Szóval azt hiszem aznap egy pár embernek kellemes röhögőgörcsöt okoztam, vagy úgy is lehet mondani: jól kiröhögtettem magam.
Hát ez volt a múlt héten. Persze most pénteken már alaposan körbejártam a dolgot , felhívtam a szervezőt,nem jött-e közbe valami. Nem, így minden a megbeszéltek szerint zajlott: A színészkollégák mellett meghívtak egy-két zenészt is. Gyula tényleg mit sem sejtve érkezett egy megbeszélésre és mi ott vártuk a Madách Színház Tolnai termében tök sötétben. A szervezők készültek és előtte elpróbáltunk a Légy jó... musicalből egy dalt, amit közösen elénekeltünk... Nagyon jól sikerült, az egész nagyon megható volt, de Gyula gondolom most sem érti, hogy az ajándékkönyvbe miért január 18.-i dátumot írtam . Majd egyszer elmesélem neki is.
Ezzel még nem ért véget a napom. Pár nappal ezelőtt a Pont Fm-rádiós Hartmann Zoli hívott, hogy egy basszgitáros srác (nem mellesleg négy gyerekes családapa) súlyos autóbalesetet szenvedett, neki szeretnének valahogy segíteni, ezért összehoztak egy Beatles estet, ahol sok-sok zenekar (leginkább tribute)énekese elénekelne egy-egy Beatles dalt, és szeretnének engem is megkérni. Régebben sem mondtam volna nemet, de amióta értem csináltak a kollégák ilyet , megfogadtam, bármilyen segélybulin ottleszek! Ott is voltam a Slash klubban. Amiért ezt elmesélem, mert ott történt valami, ami teljesen felkavarrrrrt ! Történt ugyanis, hogy a sok Beatles dal közben az AB-CD együttes énekese elénekelt egy AC-DC dalt, amit én is nagyon szeretek. Miközben a srác énekelt, egy nagyon kedves RockBand rajongó lány mesélte, hogy Ő már volt a zenekar koncertjén és látta, hogy a kiscsajok meg vannak őrülve, olyannyira, hogy a szám közben bugyikat dobálnak a színpadra !!!!! Mondtam neki, hogy egyszer én is úgy elénekelném ezt a számot, mire Ő rögtön rávágta, hogy akkor viszont Ő lesz az első, aki feldobja a bugyiját !!!!! Na jó, kedves ...... nem írom le a nevedet .... de én már megszereztem a dal kottáját !!!


Budapest 2008.január 15. Nagyon fel vagyok dobódva ! Először is voltam felülvizsgálaton, Sipos doktornőnél (aki azóta már az Operaházba jár éneklést tanulni !!) és mindent rendben talált . Nem sokáig voltam Nála, mert rohantam legújabb választott feladatomat ellátni ...ahogy(leginkább magamnak) ígértem, szeretnék ezellen a szörnyű betegség ellen harcolni, másoknak segíteni, leginkább a tájékoztatásban, a felvilágosításban látom értelmét, talán ott én is tudok tenni valamit . Nagyon azon vagyok ! Majd erről akkor írok, ha lesz valami eredménye is ...
Ami viszont nagyon felvillanyozott , hogy biztosan láttátok , az AVALON CLUBtól kaptunk felkérést egy koncertre . Már magában ez is öröm... de ami méginkább, hogy ez tényleg nagyon jó hely ! (Tegnap este ott voltam, hogy egyeztessük a technikai dolgokat) ... elég messze van (persze van akinek meg nagyon közel), de ingyenes buszokat indítanak oda-vissza (azért ez nem mindennapi), jó a színpad, jó a cucc, ingyenes zárt parkoló autóval érkezőknek, a fellépőknek öltöző..a back stage (színpad mögötti rész is felszerelt , egészen európai... és mi is készülünk egy-két meglepetéssel ! Előzenekarokat is hívtunk , azaz vendégül látjuk azokat , akik megkerestek minket. Az előzenekarosdi az mindíg sok plusz macera , de tudom , hogy sok zenekarnak így tudunk segíteni , akkor meg miért ne? Az Avalonba pl. ott lesz a Fókusz, akik régen többször is voltak velünk, de egy ideig nem működtek , most újra belecsapnak... és egészen jók! Szóval jó lenne, ha sokan el tudnátok jönni ! Már nagyon-nagyon várom ! Persze addig még találkozunk, 22.-én Jam Pub , unpugged ! Szeretem azt a helyet is, mert nagyon jó hangulata van!
Addig is csók mindenkinek : Zefi

Budapest 2008.január 11. Sziasztok! A myVIP RockBand fanclub oldalon napok óta egy téma "izgatja " az ottaniakat . Kérték , írjak az S.O.S zenekarról. Először oda akartam írni , de túl sokra sikerült , hát megígértem Nekik , hogy ide, a blogomba leírom. (talán másokat is érdekelhet.) :
Tehát :.Látom a múltam egy kis darabja nagyon beindította a fantáziátokat. Először is egy félreértést szeretnék tisztázni (ami szintén a fent említett honlapon keletkezett , hogy nem Várszegi Gábor milliomos üzletemberről beszélgetünk itten, hanem SZEGVÁRI GÁBORRÓL, aki inkább a szegényebb Magyarok közé tartozott, velünk együtt annak idején....!!
1977-et írtunk, amikor is a lakásom ajtaján az egyetemi felvételi vizsgáim idején becsöngetett két nagyon, nagyon jó rock fazon, az egyik Sárvári Vili, a másik Szegvári Gabi volt. Két olyan jó fazont képzeljetek el, mint Robert Plant, vagy a Roger Daltry ( WHO énekese ). El is tátottam a számat, mivel Gábort ismertem, akkoriban Ő énekel a P.Mobilban és mi a haverokkal sok-sok Mobil bulira elmentünk miatta (is). Nagyon tetszett amit csinált és ahogyan csinálta. Akkoriban Ő volt a legjobb, legelementárisabb rock fazon Magyarországon. A hangja nem igazán a Mobilba illett, így hát ezért is került onnan ki és ekkor határozta el, hogy a Vilivel S.O.S. néven zenekart alapít. Engem, mint billentyűst kerestek meg. Rendes meghallgatás volt. Én leültem a zongorámhoz és játszottam, énekeltem nekik. Utólag is örülök, hogy megfeleltem Nekik és már diktálták is a koncert dátumokat, valamint a próbák időpontjait. Hát gyerekek, ez volt az első komoly szupercsapat amire igazán szeretettel és büszkeséggel gondolok vissza. Akkoriban az alakuló zenekarok többnyire külföldi számokat játszottak , mi saját repertoárt készítettünk. Kialakult a csapat végső formációja, mely a weboldalamon ( http://www.rockband.hu/zeneszek/Zeffer.htm )lévő fotón is látható. Kocsándi Miki énekes-dobossal. Abban az időben olyan jól kezdtünk, hogy ez a felállású S.O.S. az akkori LGT népszerűsége felé húzott. A Bekapcsol a Bosszantógép c. darab nem más volt, mint egy rockmusical, aminek zenéjéhez kellett egy rock és egy country zenekar . Előbbi volt az S.O.S , a másik pedig a 100 Folk Celsius. Több előadásunk is volt, sőt még országos turnénk is. A szerzői: Boros Lajos és Trunkos András. Ők vállalták fel ennek a menedzselését és színpadravitelét. A főszereplő, Szegvári Gabi volt. Neki egyébként olyan hangja volt, mint a David Clayton Thomas-nak aki a Blood, Sweat & Tears énekese volt. Óriási karakteres hang volt a Gáboré, és a színpadi mozgása, őrültségei egyedülálló. mondhatnám világraszóló dolgokat alkotott. Ő egy igazi MEGA sztár volt már akkor. De sajnos nála is csak a halála után kezdték felismerni, hogy mekkora tehetség is volt. Elkészült a lemezünk anyaga is, de sajnos a kiadása már elmaradt, mert Kocsándi Mikit elhívta az akkoriban induló KARTHAGO. . Így a nagyhal megette a kis halat. A Gábor ezt nem tudta feldolgozni és a sok-sok kudarc, harc a semmiért az öngyilkosságba kergette. Nagyon hiányzik a mai napig is. A "Bosszantógép" musical a Szegvári Gabi halálával be is fejeződött, hiszen Ő volt a kulcsszereplő. Próbálkoztunk még másokkal színrevinni a darabot, de be kellett látnunk, hogy a Gábor pótolhatatlan fazonja volt ennek a csapatnak. Sose felejtem el, amikor 1979-ben a Budai ifiparkban a legnagyobb koncertünket adtuk cca. 8000 ember előtt. A svájci KROKUS együttes előtt játszhattunk 1 órát. Gyerekek, ez a buli olyan jól sikerült! Ezután történt az, hogy Kocsándi Mikinek - akinek ez volt a búcsú bulija velünk - kicsordultak a könnyei és egymást öten ölelve álltunk a Budai ifipark teraszán és csak bőgtünk a Mikiért, hogy ne menjen el!!! Akkor,- bevallása szerint - már majdnem átbillent azon a ponton , hogy visszamondja a KARTHAGOT,de.... a Gábor neki esett, káromkodva, csúnyán elküldte a picsába . Ezek után MIKI természetesen távozott. Terveink szerint hamarosan nagylemezt készítettünk volna .Vili és én nemsokkal ezután már a P.Mobilban zenéltünk (óriási örömmel) Nagyon szerettük egymást, mindent megtettünk egymásért, igazi egy mindenkiért, mindenki egyért csapat voltunk, csak sajnos nem eléggé erősek az akkori igazságtalanságokat látva , nem tudtuk felvenni a harcot a hatalommal szemben. Igazán sajnálom. Többet érdemelt volna az a zenekar is .!!
Én sokat köszönhetek az S.O.S zenekarnak , többek között akkor ismerkedtem meg a feleségemmel , ennek már 29 éve , és az idén leszünk 25 éves házasok !
Az akkori S.O.S tagjai: Szegvári Gábor énekes, szövegíró, zeneszerző, zenekarvezető
Sárvári Vilmos gitár, vokál, zeneszerző
Kocsándi Miklós dob, ének, zeneszerző
Vrana Tamás basszusgitár, vokál
és jómagam: Zeffer András billentyűs hangszerek, vokál, zeneszerző
Többet majd a könyvben...... Zefi..........."és ez így volt" !!


Budapest 2008.január 05.Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek ,kihevertétek a szilveszteri bulikat , gondolom a bejgli is elfogyott már mindenhol... sajnos nálunk is . Bár éppen ma méretkeztem és cca. egy év alatt tizenhárom kilót híztam vissza .( lehet , hogy nem is nagyon kellene többet...) A Petőfi Csarnoki koncertünkről készülő DVD egy-két kamerájának felvételét megnéztem a napokban, mert lassan megkezdjük a vágást , hát elárulom Nektek , hogy a koncerten sokszor úgy éreztem , nem bírom tovább erővel... de hál'Istennek bírtam . A koncert végén mertem csak igazán ugrálni , de még mindíg nem vagyok igazán olyan erőben , mint amit szeretnék .Úgyhogy a bulikon az ugrálás marad Nektek - és Tomikánknak , alias KisTigrisnek :)) Sokan írtátok , hogy nagyon jó volt hallani a Hammondot a P.Mobilon és a RockBand bulikon is, és kértétek , hogy játsszak rajta többet. Február 15.-ére meghívást kaptunk az AVALON CLUBBA (ahol én még nem voltam , de azt mondják, nagyon jó hely) és arra gondoltam , hogy ott egy kicsit megdöngetem a "nagy elefántot" , szeretnék addig egy orgona szólót összehozni, jó kis zenekari résszel . Egyébként is nekiállunk próbálni , mert amikor együtt vagyunk ,nem csak szigorúan a meglévő dalokat gyakoroljuk , hanem zenélgetünk is és sok jó zenei ötlet születik , amikből remélhetőleg új RB dalok lesznek majd . A régebbi tagokkal más volt , nem nagyon lehetett őket próbára rávenni...akkoriban az új daloknál is inkább mindenki hozott egy-két zenei ötletet , amit évekig én -, az utolsó lemezünknél pedig a Petával közösen (szinte a “studió küszöbén“...kissé kapkodva ) meghangszereltünk. Én nem tudtam velük olyan határozott lenni , mint régen Lóránt volt velünk a Mobilban. Ő ugyanis megkövetelteakkor is , amikor egy héten 5-6 bulink volt , hogy minden délelőtt (amikor felébredtünk) próbáljunk a csepeli próbateremben . Ilyenkor többnyire jókat muzsikáltunk , de azért olyanok voltunk , mint a gyerekek , amikor a Lóránt nem jött ki (mert intézte a zenekar ügyeit) , akkor leginkább csocsóztunk , pókereztünk, de legalább együtt voltunk . Ahogy a koncertek után is , mindíg együtt (feleségekkel-barátnőkkel-csajokkal) elmentünk vacsorázni , rihegni-röhögni és legfőképpen beszélgetni...
Még el nem felejtem : A betegségem kezdetekor a zenekar vendégkönyvét megszüntettük, amit mától újból megnyitunk . Sokat gondolkodtam , kell-e , mert olvasgatva más vendégkönyveket (és régen a miénket) felmerült bennem a kérdés : mire jó egy ilyen fórum , hiszen ha valakinek valami nem tetszik, azt meg tudja írni az e-mail címünkre is (bár rossz kritikát általában csak nyílvánosság előtt szeretnek az emberek írni - talán mert így még jobban megüti azt , akinek szánja) , ha meg csak jókat írnak , az olyan unalmas lesz (bár én nem unnám :). Ami miatt mégis jó lehet , hogy így is ismerkedhettek egymással és velünk is . A zenekar tagjai mind olvassák majd a bejegyzéseiteket , kérdezhettek zenével, hangszerekkel kapcsolatos dolgokról és személyes kérdésekre is igyekszünk őszintén válaszolni .
És még valami: Mészáros Peti, aki nem csak a zenekar billentyűse ,(húsz éve barátom) de nála jobb humorú embert nem nagyon hord a hátán a föld , egy újévi képet küldött , ami remélem titeket is megnevettet :


Budapest 2007.dec.20.
Hol is kezdjem , annyi minden történik mostanában , azért is jut kevesebb időm az írásra . ilyenkor egyre több levelet kapok Tőletek, ami persze jólesik , de nem szeretném , ha ok nélkül aggódnátok . Rögtön egy jó hír: megszületett az új RockBand első babája . (Mamája nélkül nem is tudom volt-e valaha RB , vagy régebben TRB buli .) A kicsi neve: ReBeka (már a nevében is ott a két betű..) Papája pedig Gabika, aki lassan tíz éve a zenekar technikusa (kisebb kihagyásokkal). Minden jót kívánunk Nekik! Nekem is gyönyörűen sikerült a transzplantáció napjától (dec. 11.) számított első "újjászületésnapom" , Amit hál' Istennek zenéléssel ünnepelhettem , méghozzá egy ilyen alkalomhoz illő helyen , a Jam Pubban . Régen is sok unplugged bulink volt itt , szerettem mindíg , de most különösen jól sikerült . Kaptam szülinapi tortákat , serleget, és rengeteg ajándékot is , amiket ezúton is köszönök ! (bár vannak olyanok, amiket a nagy igyekezetem ellenére is ottfelejtettem - de a technikusok szerencsére figyeltek !!)
Érdekesen alakulnak mostanában a bulik : először egy közönségtalálkozón mutatkoztunk be az új csapattal , ahol Borbély Zsolt (dobosunk) még a Nox együttessel lekötött bulija miatt ott sem tudott lenni, én kb. 67 kiló voltam és alig álltam a lábamon ...... aztán következett rögtön a ”mélyvíz“ : a Petőfi Csarnok , több ezer ember előtt élesben , TV felvétellel (imádtam !).... majd egy rockbuli egy iskolában, ahol nem szoktak koncertek lenni.... másnap egy multi cég évvégi buliján unplugged az Echos lányokkal és egy kis rock nélkülük ... a meglepetés: hogy az öltönybe öltözött pasik végig üvöltötték az összes nótánkat (!).... dec. 11.-én a Jam Pub , ami az első nyilvános unplugged bulink volt (jaaaj de jól szólt !) ... és most 27.-én jön a Josefina , ahol terveink szerint egy eszelős zúzós rock bulit szeretnénk ...hat koncert , és mind a hat elképesztően más ! Alaposan próbára teszi a zenészek felkészültségét , tehetségét és profizmusát .
FOTÓK A MIKULÁSBULIRÓL...
FOTÓK A JAM PUBBÓL...
Más: Nagyon készülök az idei karácsonyra (mert ugye a tavalyit éppen a steril boxban , egy kicsit “bekábítva“ töltöttem, az új sejtekre várva , amik úgy emlékszem épp akkorra érkeztek meg!), hát most feldíszítettem az egész lakást mindenféle fényekkel , három napig fúrtam-faragtam-kalapáltam , esténként tíz percbe tellik , még elindítom az összes fényprogramot ... Közben a nagylányom is hazaérkezett Belfastból és két napig csak mesélt , hogy ott minden emberibb, élhetőbb és jobb , hogy ott kedvesebbek és vidámabbak az emberek , felkészültebbek és segítőkészek a tanárok, hogy mennyivel szervezettebb , meg tisztább és rugalmasabb, meg hogy az életszínvonal....... ami a legszomorúbb , hogy amikor Ő született a nyolcvanas évek elején , én megvoltam róla győződve , hogy mikorra egyetemista lesz , már minden úgy fog működni itt is , mint az akkor nyugatnak mondott külföldi országokban ... és mi van ehelyett ??? hm   :(

Budapest 2007.dec.04. Tegnap voltam felülvizsgálaton. A Szabolcs utcai kórház (ahol meggyógyítottak) már végleg megszünt , hamarosan valakik "újrahasznosítják" a területét , így már a Szent Lászó kórházba kellett mennem . Először is alig találtam oda , de amikor már ott voltam sem nagyon tetszett a helyzet , ugyanis őrületes tömeg volt a váróban. Többnyire ugye kopasz emberek maszkban , kesztyűben... nem egy szívderítő látvány ! Ide eddig is sokan jártak , most még megkapták a Szabolcs betegeit is... Szerencsére percek alatt összefutottam a régi drága ismerősökkel (dokik,ápolók..) akik most is nagy szeretettel fogadtak , pár perc alatt hangos zsivaj lett az addig csendes ambulancián. Olgi hamar behívott Reményi főorvos úrhoz , aki azt mondta , nagyon kezd igazi emberi formám lenni és két keményebb gyógyszert csökkentett , sőt az egyiket próbaidőre fel is függesztette !! A kórházból sokan ott voltak a PeCsa bulin , de Ő éppen egy külföldi konferencián volt akkor és mondta , szeretné már pótolni . Ajánlottam Neki a dec.11.-i Jam Pubot , ahol akusztikus hangszerekkel játszunk , ráadásul az pont a transzplantációm kerek egy éves évfordulóján , úgymond "újjászületésnapomon " lesz és a hely is szép .Sajnos akkor is éppen Amerikában tartózkodik majd, de mondta , hogy őt érdekli a "dzsungább " formáció is ... Hát megbeszéltük , hogy eljön majd a Josefinába dec. 27.-én . Aztán ezen okból figyelmeztetett , hogy azért a régi szabályokat még most is tartsam ám be! (azaz ne legyek nagy tömegbe, füstbe...stb) mondtam Neki , hogy elég lehangoló lenne közönség nélkül a színpadon énekelni és szájmaszkban sem nagyon menne a dolog... Erre Ő azonnal megtalálta a megoldást : inkább a közönség legyen maszkban és ... a hölgyek ruha nélkül , egy vékony köpenybe legyenek...szerinte így már megfelelő biztonságban lennék... hát nem tudom.... azt hiszem ebben az esetben a szájmaszkot el is hagyhatnánk... ;)
Félretéve a tréfát: nagyon készülünk a koncertekre (dec.7.,11.,és 27.) amikor kisebb helyek lévén végre személyesen is találkozhatunk Veletek! Egy zártkörű unplugged koncertre is készülünk, amire a "vonósnégyes" lányokkal próbáltunk és amikor meghallották , hogy a Jam Pubban játszunk , azt mondták , hogy "szülinapi" ajándékként eljönnek Ők is !! Szóval az is nagyon izgalmasnak ígérkezik ! Ott lesztek ?

Budapest 2007.nov.25. A Josefina féle P.Mobil bulival kapcsolatban még mindíg: Én nem szeretnék pálcát törni senki feje fölött , de én is szenvedő alanya lettem ennek a történetnek, így nem igazán tud hidegen hagyni ! Egy pár gondolat: ... hogy mennyi munka van egy koncert előkészítésében ,kivitelezésében, hány ember figyelme , szellemi és/vagy fizikai munkája , jóindulata , önzetlensége, sok-sok ideje , pénze és legfőképp művészete van egy pár órás koncertben : Többnyire - és igazán ez így van rendjén - az embereket leginkább az utóbbi , azaz a művészet , a végeredmény érdekli . De ezek a dolgok teljesen elválaszthatatlanok egymástól ! Vannak persze fontossági sorrendek, de a lényegen ez mitsem változtat. A Mobil bulikat nem én szerveztem , így inkább -ugyan ezzel kapcsolatban , de a PeCsa bulimról- a teljesség igénye nélkül ami eszembe jut hírtelen : A helyszínt már tavasszal lefoglaltuk , cégszerűen , szerződéssel , bérleti díj előleggel ... a reklámról most szót sem ejtek.., fotózás,nyomda, plakát, sponzorok ,média, sajtó, egyeztetés a technikával , ezek megtervezése, összehangolása , digitális keverőpult beállítása ,próbák tömkelege , ....több hónap munka kb 25 embernek és ez még csak az előkészület volt . Aztán eljött a buli napja . Reggel 6-tól kezdődött : a technikusaink pontos lista szerint megpakolták a teherautókat a hangszereinkkel és egyéb kütyükkel. Ezalatt az idő alatt a Petőfi Csarnokban is beindult a werkli :még 23 ember csatlakozott : a színpadépítők a tervek alapján megépítették a dobogórendszereket , lépcsőket , színpad mögötti szervízutakat, a függönyös kezdéshez a függönyrendszert ... a fényesek felállították a lámpatartó elemeket, arra a lámpákat , ezeket Vona Karcsi beprogramozta a fénypulton , a hangosok is tonnákat pakoltak, a TV-sek elhelyezték a fix kamerákat. A legvégén a pirotechnikusok készítették a színpadra a tüzijátékokhoz tartozó kellékeket. Itt aztán komoly számítások még arról is , hogy a lehulló pernye hová esik ...és hogy pontosan a megbeszélt időben durranjon és ne akkor amikor nagyterpeszben a petárda fölött állok...Csak a szárazjég(füst) effekthez két ember hatszáz liter vizet hordott tízliteres vödrökben a színpadra... És dolgoztak rendezők ,a fogadáson szakácsok és felszolgálók , takarítók , biztonságiak , tizenkét kamerával operatőrök , közvetítőkocsiban a rendező... mentő, tűzoltó készenlétben.... és "mellesleg" még zenéltünk is !
Erre mondta régen Lóránt , olyan ez , mint Stephenson gőzmozdonya, sok-sok munka kell azért , hogy egy keveset haladjon! (én még ehhez annyit hozzátennék, hogy annó az előbb említett gőzmozdony előtt ez a felírat állt: "egyéni kísérlet a köz hasznára " )Persze , hogy mindez amit mi rockzenészek (komolyzenészek, színészek...és segítőink ) művelünk , az a "köz hasznára" van-e , azt nem tudom , sőt tudatosan biztosan nem azért csináljuk, de ha valaki egy kicsit is művészetbe kezd , kell , hogy legyen benne igény arra , hogy a maximumot adja, igényeset alkosson, mert különben minek az egész ?(és még így sem biztos , hogy minden hibátlan lesz !)
Persze a fent említett eszelős munka többsége nincs egy kisebb klub bulinál (de ha igényeset akar valaki kisebb helyen is, ott is hasonló feladatok vannak , mint amiket fent felsoroltam), így a tervezett Mobil buliknál is sokkal több volt (lett volna) , mint amit a közönség láthat(ott volna) és abban is sok embernek , sok munkája volt !
Nekem a legmegdöbbentőbb , hogy a közönségből sokan a rosszra , a színvonal alattira is azt mondják , hogy jó ... A közönség is hibás , ha elfogadja az igénytelent , sőt nem csak elfogadja , de még jónak is tartja azt... Mert ebben az esetben bolonddá válik az , aki ennél többet akar...

Budapest 2007.nov.13. Nem tudom , hogy csalódott vagyok-e , vagy mérges...szomorú...megkönnyebbült...,vagy, hogy haragudjak-e Tunyóra , vagy sajnáljam, féltsem... , de rengeteg dolog kavarog még mindíg bennem. Azért nem írtam rögtön a Josefina beli P.Mobil bulink után , mert szerettem volna nem elhinni az egészet . Amikor anno a kórházban történteket leírtam itt a blogomban, sokan meghökkentek az őszinteségemen , azon ,hogy egyáltalán nem szépítettem a dolgot és leírtam mindent (amiről tudtam) ami velem történt. Nem találtam szégyellni valónak még azt sem , hogy pelenkába csomagoltak , mert úgy gondoltam , hogy másoknak is erőt adhat , hogy ezt is ki lehet bírni és arra gondoltam , ha Ti tudjátok hogy éppen mi van velem , talán gondolatban jobban velem lehettek és tudtam , ez segíthet nekem a gyógyulásban. Amiért ezt most leírtam : mert nem értem Tunyót , hogy miért nem tud őszinte lenni még a hozzá legközelebb álló emberekhez sem .Az őszinteség mindíg távol állt Tőle (lásd: 6 évig titkolni tudta , hogy levédette a TRB nevet) és ezzel most nem csak másokat , de magát is bajba sodorta . Ahogy én láttam a pénteki koncertet: eleve egy kicsit szorongtam a helyszín miatt , féltettem a közönséget (mert már az előzetes telefonokból , levelekből kiderült , nagyon sokan lesznek..volt bennem egy drukk a Tunyó miatt is és féltettem magam , hogy bírom-e majd a cigifüst , a levegőtlenség , az öltöző hiánya miatt. Kellemes meglepetés volt , hogy Lóránt (aki nem éppen a toleranciájáról híres) komolyan vette az aggályaimat , amiket még a próbán közöltem vele . Azaz : Felhúztak a Josefina udvarán egy fűtött öltözősátrat , bent a teremben "megtiltották" a dohányzást és a Túró(a tulaj) nem spórolta meg kivételesen a szellőzőberendezés költségét sem . Az öltözősátorban volt ásványvíz , (és alkohol is), szappan helyett pedig törlőkendővel próbáltam némi higéniát betartani . A zenekar tagjaival egyszerre érkeztünk és már az érkezésnél éreztem , hogy baj lesz , ugyanis Tunyó azzal a haverjával jött , akit TRB bulikon többször elküldtem már , mert mindíg leitatta . A fent említett "óvintézkedéseknek" köszönhetően nem volt levegőtlenség a színpadon , Tunyó mégis egyre erőtlenebb lett. 24 évig zenéltem Vele , így ismerem azt a segélykiáltásos nézését , amitől mindíg rosszul voltam és tudtam , hogy ilyenkor nem sokáig bírja tovább. Így is lett . A Metálmánia című számnál összerogyott , így kényszerből hamarabb befejeztük az első részt . A szünetben azt sem tudta hol van . Tény , hogy nagyon erős gyógyszereket szed , amire nem szabad egyetlen kortyot sem inni ... de ő azért ivott . Ebben az esetben nem a mennyiség számít . Sőt az is lehet , hogy aznap egy csepp alkohol nélkül is így járt volna ... Már a próbákon kérte , ha nem bírná , énekeljek én , mire én közöltem , hogy nem , csak akkor kezdjünk bele , ha bírja . Éppen ezért nem is állítottunk be nekem az énekhez kontrolt . A szünetben ezt pótoltuk , mert ekkor már mindenki tudta , hogy menteni kell a menthetőt ...eleinte csak Vele énekeltem , de miután többször úgy kellett a Lórántnak elkapnia , az utolsó dalokat én énekeltem és Bajnok . (Tunyó évek óta rossz állapotban van , de valamiért ezt nem akarja belátni , sőt ha erről beszéltünk , közölte , hogy Ő teljesen egészséges , senki ne mondja róla , hogy beteg.) Természetes volt , hogy ezek után a Lóránt lemondja a soronkövetkező bulikat . (már csak azért is , mert Tunyó a buli végén közölte felháborodottan , hogy mi nem hagytuk őt énekelni...) Nagyon sajnálom , hogy így történt . Leginkább Péter miatt , mert megint okot adott arra , hogy negatívként kerüljön szóba , holott most tényleg megmutathatta volna , hogy tényleg az Ő hangja az , ami ezekhez a dalokhoz illik... de magunkat is sajnálom , mert annyira jó szívvel kezdtünk neki ennek a rövidke turnénak . Olyan jól éreztem magam a böhöm orgonám mögött, jó volt újra együtt lenni , együtt játszani ezeket a jó kis dalokat. Szép befejezése lehetett volna Mobilos múltunknak . És mint zenekarvezető megértem Lóránt elkeseredését , mert neki ez még plusz gondokat okozott.
Ennek ellenére vasárnap este Lóránt hívott , úgy hallotta , Tunyó szarul van... nem tudom-e a volt felesége számát...nem tudtam , de ötletként mondtam hol érheti el . Én azonnal hívtam Tunyót , mi van Vele , gondoltam beviszem a kórházba ... sajna jól ismerek ott mindenkit... de mondta , hogy nincs akkora gond , megvárja a hétfőt . Kérdeztem evett-e, vigyünk-e valamit , de azt mondta , ott járt a fia , vitt mindent, inkább csak pihenne. Azóta kb. 50-szer hívtam telefonon, küldtem SMS-t , kértem hívjon , hogy mi volt a kórházban, egyáltalán bement-e . De a telefonját nem veszi fel és nem válaszolt az SMS-re sem ...
egy pár fotó a Josefina buliról :

Budapest 2007.nov.07. Tulajdonképpen már a 27.-i koncert után már éjszaka írtam volna legszivesebben, mert ugyan hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáradtam el , de annyira fel voltam pörögve , hogy reggelig nem tudtam elaludni. Az, hogy ennyien eljöttök a koncertre még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna . Hihetetlen mennyiségű szeretet áradt felém, amiből aztán annyira felszívtam magam, hogy -bár úgy terveztem, hogy amikor a vendégek színpadon vannak , akkor én pihengetek- de inkább maradtam az orgonánál . A vendégeimről: legszivesebben meghívtam volna a tavalyi segélykoncert összes fellépőjét (kb.100 zenész!) , de akkor még most is tartana a műsor. A Tunyó abszolút egyértelmű volt , és nagyon örültem , hogy Ti is szeretettel fogadtátok. Nem győzöm eleget elmondani , hogy Tunyó és köztem soha semmilyen harag nem volt. 24 évig zenéltünk együtt, rengeteg közös élmény köt minket össze és szeretnénk még Vele sok közös fellépést. Nagy Feró... már írtam, hogy a próbák alatt is izzott a levegő körülötte és mivel nagyon tetszett Neki a zenekar és a közönség is ...fergeteges volt ! Ahogy az volt TakTom is és Gyula is. Az Echo Quartet:A betegségem előtt nem sokkal voltam egyikük diplomahangversenyén és bizony ott is eltátottam a számat. Én tudom , hogy mennyi gyakorlás van egy ilyen produkció mögött. Most is nagyon jól megfértek a hangszerek műfajtól függetlenül. Nagyon szeretem az unplugged feldolgozásainkat! Főleg , hogy Misike is szájharmonikázott a Szárnyakon szédülőben. És nem utolsó sorban a RockBand új zenészei: nagyon jól éreztem magam Velük a színpadon! És Ők is nagyon jól érezték magukat. Profik és kedvesek voltak, láttam, hogy Nektek is tetszettek, és ez a lényeg!Nagyon
Sok kedves arc volt a nézőtéren és sokakról csak a buli után értesültem .Ott volt a Szabolcs u.-i kórház őssejttranszplantációjáról szinte minden orvos és ápoló ( Gyuri , Lajos ,Irénke sajnálom , hogy nem találkoztunk!)és ott volt Marcsi, a gyógytornász, akivel az "első lépéseket" megtettem annó... és az első lépéseket megtette Horváth Attila is most ,mert eljött és ezzel nagy örömöt okozott nekem.(is) Ott voltak régi gimnáziumi osztálytársaim is, egyikük (aki "szintén zenész", sőt már zenéltünk is együtt) olyan levelet írt, amit megkönnyeztem .részlet ebből:
"...Féltettelek,hogy nem lesz ereje a hangodnak, de volt. Sőt! Ahogy
haladt a koncert egyre jobb lettél. Gondolom eleinte
féltél te is egy kicsit, de azttán láttad hogy megy ez
Neked. Én is a harmadik nóta után kezdtem
megkönnyebbülni. Ragyogóan szólt a cucc, helyesek és
ügyesek az új zenésztársaid.
  Szóval jó volt a barátodnak lenni a nézőtéren. Hidd
el Isten ujja is benne van a dologban, hogy most van
egy fiatal, sikerre éhes, lendületes új zenekarod.
Aztán! Többet kéne valahogy zongoráznod a koncerteken,
mert azt nagyon tudsz. Lásd finálé rock and roll.
Kalap le!!
Aztán! Álltunk Sündisznóval a nézőtéren és mikor
kijöttél a színpadra nemigen néztünk egymásra, mert
egy férfiember nemigen könnyezhet ugye. Látod egy
tüskés hát is érző lelket takar. Helyesek voltak a
lányok is, koncert után sikoltozva rád akarták törni
az öltöző ajtót, alig tudtam lebeszélni őket róla.Lám
mit meg nem tesz az ember a barátjáért...." 

Másoktól is sok-sok levelet kaptam , de ez különösen kedves nekem!
És persze ott volt az egész családom , azaz mégsem mindenki , mert mint a koncerten is mondtam , az én egyik büszkeségem , Szandra lányom ösztöndíjasként egy észak Írországi egyetemen tanul , csak karácsonyra jön haza .. Ő nagyon hiányzott és bizony a koncert előtti napon Ő is pityergett , hogy nem lehet ott . Kitalálta , hogy a koncert idejében elmegy a Dublini Temple Bar-ba , (én pedig Rágondoltam még a Temple Bar című dalunkat énekeltem).Egyébként azt mondja , hogy ott tényleg olyan a hangulat , mint amit ebben a dalban Attila megírt...
FOTÓK A RockBand KONCERTRŐL...
A koncert után pár napra Sopronba utaztunk ,aludtam jó sokat , sétáltunk és még színházba is eljutottunk.
ÉS... bár azt mondtam lassítok , pörögnek körülöttem az események : Még a PeCsa bulim előtt megkerestek a Viliék (P.Mobil) ,hogy mivel a Toto hazajön Ausztráliából , jó lenne egy pár bulin újra együtt zenélni... Nem mertem rá egyből igent mondani (leginkább azért nem , mert nem tudtam , hogy bírnám fizikálisan , meg a budapesti koncert helyszínével is voltak fenntartásaim) de miután Lóránt mondta , hogy csak az én PeCsa bulim utánra köt le koncerteket... most már a Kaposvári buli után boldog vagyok ,hogy igent mondtam. Életem meghatározó és gyönyörű része a P.Mobilban eltöltött sok-sok év . A mai zenekarok közül keveseknek adatik meg akkora rajongás , mint ami akkoriban minket körülvett ! És a meglepő ,hogy ebből még mostanra is maradt ! Fantasztikus hangulat volt Kaposváron (ott mindíg nagy szeretettel fogadtak minket)
A koncert előtt csak egy délutánunk maradt próbálni ... olyan hangzavar volt a próbán , hogy az ablakok majdnem kiszakadtak tokostól... eleinte a Totó még a címekről sem tudta beazonosítani a számokat (14 éve nem játszotta őket) , de aztán egyszercsak mindenkinek bekattantak a dalok és a bulin szinte hibátlanul nyomtuk ! Nem kis teljesítmény !
FOTÓK a Kaposvári P.MOBIL koncertről...
És még nincs vége , jön a Budapesti és jönnek a vidéki koncertek is !

Budapest,2007.okt.24.Túl vagyunk a főpróbán . Mint talán már írtam, lehetőséget kaptunk egy művelődési ház színháztermében próbálni . Amit ezúton is köszönünk!! Az akusztika ugyan lefárasztotta a fülünket , de mégis nagyon sokat tudtunk előrehaladni. Főleg a technikai kütyük beállításával és azzal, hogy mindenki egy kicsit kimozdulhatott a sarokból .Leginkább a "kis tigris", azaz Tamás örült, hogy végre mozoghat is. Csupa tűz a fiú, de a többiek is lelkesek és mestereik hangszerüknek. Most még zsinórok lógtak ki gitárokból , de az előadásra nagyszerű URH-s cuccokat kaptunk , úgy hogy mindenki felszánthatja a színpadot. Ott voltak az Echós vonósnégyes lányai, velük is beállítottuk a rock-hangszerek kontra vonósok arányait. Nekem különösen tetszenek ezek a dalok ilyen hangszerelésben, valahogy nemhogy gyengítik, inkább megerősítik mondanivalójukat. Este még meglátogattam hazafelé Horváth Attila barátomat , aki szörnyű tragédiája miatt mostanában ki sem mozdul otthonról. Megértem végtelen bánatát , de mégis kértem , jöjjön el , szeretném , ha osztozna örömömben. NEM MONDOTT NEMET !! Nagyon bízom benne, hogy megteszi az első lépéseket és egy kis rockzene (az Ő csodálatos szövegeivel ) gyógyíthat a lelkén.
A myVIP RockBand fan clubban már elkezdték a visszaszámlálást...... olyan jófejek !

Budapest,2007.okt.20. Nagyon szomorú vagyok ! Pedig örülnöm kellene sok-sok mindennek , pl. annak , hogy egy hét múlva újra színpadra léphetek azokkal a zenészekkel , akik olyan lelkesen és tehetségesen megcsinálták amit akartunk , hogy most már a színpadi próbákon minden hang a helyén van és felszabadultan zenélnek ...én pedig az Audmaxtól kaptam egy olyan URH-s (zsinórnélküli ) mikrofont , amiről eddig álmodni sem mertem - már csak az ára miatt sem - ettől még a világsztárok is odavannak , de nem is csoda , mert nagyon jól szól ... és én ma mégis minden percben valami másra gondolok . Tudjátok egy ilyen nagyobb koncertnél , mint a PetőfiCsarnoki is , a művészek kapnak tiszteletjegyeket , amiket olyan embereknek ad , akik számára KEDVESEK (ugye ezért is V.I.P.) Én is elindultam tegnap , hogy beviszem a kórházba a jegyeket , mert ott számomra sok kedves ember van és egy ilyen gyógyulás nem csak nekem ünnep , de az ottaniaknak is büszkeség . Velük együtt készültem erre a napra . A heamatológián régen voltam már , mert a steril rész és az úgynevezett nappali kórház , ahol a kontrolok vannak ,nem ugyanott van . Hát egymás nyakába ugráltunk a régenlátott ápolókkal , leginkább Irénkének örültem , mert őt különösen megszerettem. A dokikon , ápolókon kívül volt még ott egy ember (betegtársam), akiről már írtam a szept.7.-i bejegyzésemben is (olvassátok el mégegyszer !!!) . Vele nagyon jól elvoltunk még a legkínlódósabb időnkben is. Egy pár hete megbeszéltük , hogy ha nem kell éppen a kórházban dekkolnia , akkor mindenképp eljön a koncertemre. Felhívtam , hogy vinném neki a tiszteletjegyet , de a felesége vette fel a telefonját ..... és mondta , hogy a Zsolti nincs már !!!!
Hát ezért vagyok nagyon szomorú ! Nem volt donor ... és ennél tovább már nem bírta. Egy nagyon okos , nagyon intelligens , jó humorú , jó lelkű fiatal srác volt ...
nagyon nagy kár érte !

Budapest,2007.okt.18. Nagyon kezd összeállni a műsor !! A napokban itt jártak kedves "sztárbarátaim" is és ez azért is jó volt , mert az ő véleményük számít és mindenki gratulált , hogy nagyon jó a zenekar .. na és jó volt a hangulat is , TakTom pl. gyönyörűséges seprűvel "plébekelt" egy fergeteges gitárszólót . éS Drága Nagy Feró - aki tavaly mikor hallotta betegségem hírét , felhívott a kórházban és elküldött a p..csába , hogy fejezzem be ezt a marhaságot , azonnal szedjem össze magam és gyógyuljak meg , mert különben jól seggbe rúg .. Ő azok közé az emberek közé tartozik , aki körül mindíg izzik a levegő . Imádom az ilyeneket és főleg azokat , akik nem elégszenek meg saját lángolásukkal , igyekeznek akaratlanul is mindenkit egy kicsit - vagy inkább nagyon - felrázni . Régebben én is ezerrel égtem és szeretnék hamarosan ugyan olyan energiákkal bírni , de úgy érzem mégiscsak változtam és használom azt a bizonyos kapcsolót ! (remélem olvassa a doktornénim !) Régen elképzelni sem tudtam volna , hogy zenekari próbát mondjak le , most mégis megtettem . A kicsi lányom ugyanis rajong a különleges autókért és hetekkel ezelőtt beírta a naptáromba 18.-ára , hogy " lukszusautó só" ... És igen , nyakamban a fényképezőgéppel (amit a nagy bámészkodásban majdnem elfelejtettünk használni) tátottuk a szánkat egész délután , majd amikor már minden húszmillió fölötti autót összefogdostunk , úgy döntöttünk , hogy meglepjük anyát egy Ferrárival ... Egy gyönyörű pirossal persze . Na jó , csak egy kis távirányítós , de mi ennek is nagyon örültünk (egészen addig , amíg ki nem derült , hogy 9 voltos elem kell bele , ami persze nem volt itthon ...)
Visszatérve a próbákhoz : Már egyeztetjük a hangmérnökünkkel a sávkiosztásokat a keverőpulthoz - ami nem mellesleg a legújabb digitális Yamaha pult . Hozzáértőknek ezt nem kell bemutatnom ... Nem lesz könnyű feladata, főleg az Echós lányokkal .Nem egyszerű dolog egy vonósnégyest és egy rockzenekart összeereszteni ---egy színpadon . Az igazság az , hogy mi zenészek rettenetesen kiszolgáltatottak vagyunk amikor felmegyünk a színpadra . Sokmindennel kapcsolatban , de leginkább a technika az , ami sokat tud segíteni és mindent el is tud rontani ... Éppen ezért szeretem a profi cuccokat , mert ott mégiscsak kevesebb esély van az utóbbira . Persze ehhez profi személyzet is kell , én ugyanis most különösen nem szeretnék 27.-én a koncerten emiatt (is) izgulni ! Holnaptól kiköltözünk a RockBand próbaterméből egy színházterembe , hogy "szokjuk egymást" a színpadon is ! Majd írok Nektek erről is !

Budapest,2007.okt.03.Most aztán igazán kezdenek a napjaim "sűrűsödni" , majdnem úgy , mint régen . Na jó , azért néha befékezek , de kimondottan élvezem , hogy újra sok a dolgom ! De még mennyi ! Először is hétfőtől beindultak a próbák , mindennap délután a próbatermünkben vagyunk . Az új zenekari tagok többségével már többször is dolgoztam studiómunkákban, de azért így együtt még soha... és hihetetlenül kellemesen csalódtam , mert bevallom tartottam tőle , hogy több hétbe telik , még összeszokunk , de szerencsére nem így történt . Már az első óra után nagyon "egybevoltunk" , ami különösen fontos . A próbák amellett , hogy a végén alig állok a lábamon , feldobnak és ami furcsa , hogy mindenki szivesen ,örömmel csinálja ... régen nem volt ez így . És Nagyon profik a fiúk , mindíg azt hittem , hogy a "nagy öregek " mindent tudnak , hát most már tudom , hogy a fiatalos lendület mellé is társul a tehetség és ők ezzel már sokkal jobban tudnak bánni is . És komoly segítség , (néha el sem hiszem , hogy ilyen van..) , hogy az új technikusunk annak ellenére , hogy senki nem kérte , végig ott van , pakol , szerel , CD lejátszót kezel és még rám is figyel . A minap egy igen kellemes feladat várt rá , ugyanis a világhírű Marshall cég igen jófej magyarországi főnökével sikerült megállapodnom ,hogy elhalmoznak minket Marshall erősítőkkel... ugye kedves zenekedvelők nem kell bemutatnom a fent említett cuccokat ! Szóval a próbateremben már beizzítottuk ezeket és ettől még jobb kedvünk lett ! Ahogy ezek szólnak ... A Petőfi Csarnokban 27.-én ti is meghallgathatjátok !

Budapest,2007.szept.07.
Többen figyelmeztettetek , hogy régen írtam... igen én is most döbbentem meg , hogy több mint egy hónapja ! Pedig zajlik az élet körülöttem . Egy július végi vizsgálaton valami máj enzimem , vagy mi a csudám nagyon megemelkedett , ami miatt egy kevés szteroidot írt fel Masszi főorvos úr , és emiatt a gyógyszer miatt most újra hetente kell felülvizsgálatra mennem. :( Tudjátok furcsa érzés ott lennem , mert amikor indulnom kell , nagyon nem akaródzik , de amikor már ott vagyok ...különös melegséget és hálát érzek , ha láthatom azokat az EMBEREKET akik olyan sokat tettek értem , akik velem együtt küzdöttek az életemért ! És Ők is mindíg nagy szeretettel fogadnak . Furcsa , de nagyon vidám és felszabadult leszek köztük . Persze nem volt ez mindíg így , bár épp ma mesélte a Doktornénim , hogy szokatlan volt amikor először találkozott velem és a leukémia hír hallatán sem veszítettem el a nyugalmamat , csak azt mondtam , jó-jó de én ma még haza akarok menni . Az igazság az , hogy valahogy akkor fel sem fogtam , hogy mi történik velem ..
Most volt ideje és nagyon sokat beszélgettünk , de nem betegségről , hanem főleg a zenéről . Talán már írtam , hogy nagy zenerajongó , sőt énektanárhoz is jár , klasszikus zenét tanul . Anno azt mondta Bátai doktor úr (aki egyébként bőrszerkóban , motorral érkezik a kórházba) , hogy azért is lesz jó nekem Sípos doktornő , mert művészlelke van ... Hát láthatjátok , tényleg különleges emberekről van szó .
Persze beszélgettünk arról is , hogy nem mindenkinek sikerülhet az őssejt-transplantáció. Mint szeretett szobatársamnak , akivel több hónapot kínlódtunk végig (még be nem zártak a steril boxba) . Mikor én bekerültem a kórházba Ő már a harmadik kemoterápiáján volt túl... és azóta is kitudja hányadikat kapja !!! Az ok rém egyszerű : nincs csontvelő- (azaz őssejt) donor ! Így addig a mérgekkel pusztítják a rossz -- és sajnos a jó -- sejteket is !És nem Ő az egyetlen , aki emiatt szenved évekig ! Tudjátok , mindíg volt bennem tenniakarás , ezt mostanában még sokkal erősebben érzem . Gondoltam nem nézhetem tétlenül... ezerrel nekiláttam , hogy elindítok egy donorkereső programot , hiszen épp a múltkor mondta Reményi főorvos úr , hogy nekem az lehet a feladatom , hogy az ismertségemet felhasználjam ebbe az irányba .. akkor sokat gondolkodtam rajta , vajon mire gondol , talán éppen erre . DE miután beszéltem Masszi főorvos úrral , ő bizony visszahúzott a földre , mert mint elmondta , nem ilyen egyszerű. Bár tény , nagyon kevés a donor - Németországban milliós nagyságrendű a donorok száma , míg nálunk a tízezret sem éri el ...,DEE ha az én kezdeményezésemre sokan jelentkeznének egyszerre , nem győznék..... leginkább pénzzel . Legalább is kampányszerűen nem . Ami még probléma , hogy ha valaki jelentkezik is ,egy vérvétellel kezdik és egy komoly laborvizsgálattal állapítják meg , hogy (nagyon leegyszerűsítve) kinek lehet donor .Akkor azonnal összevetik a várakozók listájával és jóesetben már indulhat is a "buli" ... Csak ha ez a valaki aztán visszalép , fölösleges volt az előbb említett nagyon drága laborvizsgálat. Azt hiszem itt kellene kezdenem . Talán azért vállalkoznak rá kevesen , mert olyan szörnyen hangzik : "csontvelődonor..." pedig ma már nem csontvelőt vesznek , hanem okos őssejteket a vérből ! Ezt egy átfogó kivizsgálás előz meg (ami még hasznos is mindenkinek ) és egy ártatlan szerrel feldúsítják az őssejteket , amiket aztán a vérből kölönválasztanak egy ügyes szerkezettel ...amit aztán infúzió-szerűen megkap a beteg .Hát úgy nagyjából ennyi . Amikor a kórházba kerültem , jelezték a nővérek és nálam is sokan jelentkeztetek , hogy akár donorként is segítenétek ... persze tudom , más felajánlani , vagy "élesben" ADNI ! Most itt tartok és sokszor eszembe jut , talán éppen egy rock zene kedvelő segíthetne , talán pont a Zsoltnak ...ha csak egy embert is megmenthetnénk a családjának .. szóval nem adom fel ! A dokik azt mondták segítenek meglelni a legjobb megoldást ,én pedig gondolkodom hogyan lehetne ennek minél nagyobb nyilvánosságot keríteni . Mostanában úgy is sok médiától megkerestek a "sztorim" miatt , talán ... ha erre fel lehetne használni... Írjatok , ha van ötletetek... és menjetek legalább vért adni !

Budapest,2007.aug.05.
Jaj de jó volt újra Veletek lenni ! Aki ott tudott lenni 3.-án a közönségtalálkozón , az tudja mire gondolok ! Jó volt elmondani Nektek , hogy mik történtek velem ezalatt az egy év alatt és jó volt látni , hogy ennyien eljöttetek ! Ezúton is köszönöm a myVIP-es ROCK BAND fan clubnak a meghívást ! A RockBand új zenészeinek is leesett az álla , látván a ma már olyan ritkán érezhető lelkesedést ! Nagyon büszke voltam Rátok és persze az új zenésztársaimra is , mert nem kis feladat pár óra próba után ilyen szinten teljesíteni ! De hát profi zenészekről van szó... A sok telefonból és levélből ítélve Nektek is szimpatikusak a fiúk ! Hamarosan gőzerővel beindulnak a próbák , és ami fontos , nekem kell sokat, nagyon sokat erősödnöm , bár érdekes , ahogy a zongorám közelébe kerülök , már nem is érzek fáradtságot ! Erről jut eszembe , kicsit izgultam , nem lesz-e gond , ugyanis egy éve július 12.-én volt utoljára bekapcsolva a Korg (01/W Pro-X ) zongorám . De ebből is látszik milyen komoly hangszer , ott lehetett vele folytatni , ahol akkor abbahagytam . Hihetetlen , de pont 10 éves már (még a P.Mobilban vettem - nem kevés pénzért az igaz ) több százezer kilométert zötykölődött , több ezer koncerten több millió hangot játszottam vele és több tízezer kétforintos landolt már rajta...de még mindíg nagyon szeretem a hangszíneit és a mechanikáját , ami abban is különbözik a többi szintitől , hogy ugyanolyan , mint a valódi zongoráknak . Ami értékes az sokáig az is marad !
Nagyon sok tervem van és ami a legfontosabb , én is csak értékes dolgokat szeretnék alkotni . A betegség - de még inkább a gyógyulásom rengeteg gondolatot és egészen más érzelmeket , egészen másfajta gondolkodást indított el bennem . Most már tudom , nincs idő fecsérelni magunkat. Nincs értelme haragosdit játszani , alakoskodni DE megalkudni is fölösleges dolog ! Tudom rengeteg a korlát ("Uram túl sok a lánc...") és a legnehezebb ezekkel a korlátokkal együtt is embernek MEGMARADNI . Én most erre vágyom legjobban , és arra , hogy adhassak még sokat a zenével Nektek !
fotók a közönségtalálkozóról ..

Budapest,2007.júli. 28.
Talán emlékeztek , 2005 karácsonyán egy Floridában élő rajongótól kisvasutat kaptam . A betegségem alatt igazi barátság alakult köztünk a távolság ellenére is ! Két-három naponta telefonált , ha néha ritkábban , már hiányzott , mert olyan jókat dumáltunk ! Amiért ezt elmeséltem , mert a napokban Magyarországra érkezett , gondoltam kimegyek elé a repülőtérre .. Ott találkoztam egy közös barátunkkal , akivel több mint másfél órát "jólelvoltunk" majd kiderült , hogy a repülő már több mint egy órája leszállt , csak éppen a másik terminálon várakoztunk... Szóval Ő is várt ránk ! És nem is akármivel : Rolling Stones jegyet kaptam Tőle ! Hát soha nem voltam egy Rolling rajongó , most viszont olyat mutattak , amit nagyon értékelek ! Még így , ezer év után , óriási népszerűséggel , komoly bankszámlákkal is úgy nyomultak , ahogy csak az tud , akinek ez belülről jön ! A tömeg nekem még nem megengedett , így a küzdőtéren ugyan , de majdnem leghátul élveztem a muzsikát és sokszor éreztem jó lenne egy kicsit közelebbről megnézni őket , amikor is a színpad és rajta az öregek elindultak felém (is) . Döbbenetesek voltak a "kis házibuli színpadon " is . Nagy élmény volt !
A tengerentúlról többen is rendszeresen hívnak telefonon . Köztük két nagyszerű dobos , akiket Ti is ismerhettek : a "Zsíros" TOTÓ és aki éppen Totó eltűnése után egy darabig kisegített minket a Mobilban : Gyenizse Bandi ... mindketten hamarosan hazalátogatnak ... várom a találkozást mindkettőjükkel ! (majd jobban figyelek a terminálra :)

Budapest,2007.júli. 18.
Igen, igen az is én vagyok... a főoldalon megnézhettek egy pár fotót , ami a Szigethalmi fesztiválon készült rólam . .. Hol is kezdjem.. pár nappal ezelőtt még korán sem volt biztos , hogy egyáltalán ott tudok-e lenni . Történt ugyanis , hogy mint korábban írtam a koncert előtti napokban kimentem a raktárba és amit nem találtam rendben , azt rendberaktam....(régi rossz szokásom!) szóval kb. 4 órán keresztül kábeleket tekergettem . Másnap este elmentem megnézni az orgonát , de már nem éreztem jól magam . Persze nem mondtam senkinek ..egy darabig , DE aztán egyre szarabbul voltam , 11 körül lefeküdtem , majd megkezdődött a hánykolódásom : mellkas szorítás , hátfájás , légszomj , szinte megfulladni készültem . Hajnali kettő körül Csilla úgy döntött nem vár tovább (erőm már alig volt , de még mindíg ellenkeztem ) , kihívta az ügyeletes orvost . Szegény meglátta a papírjaimat - és persze engem , amint tátogok mint egy hal , elveszítette minden határozottságát. Mivel nem talált semmit , csinált egy gyors EKG-t , és (szerintem leginkább magát megvédi címszóval ) kihívta a mentőt ... Csilla sírva húzta elő a táskát és teljes kétségbeeséssel csomagolta az általa már sajnos jól ismert kórházi kellékeimet ... Hogy mégsem kerültem kórházba , az a pár perc múlva kiérkező mentőorvosnak és Csillának köszönhető, ugyanis a nejemnek jutott eszébe , hogy egy hónappal ezelőtt ő is hasonlót érzett egy több órás úszás után... A mentőorvos (egyébként nagyon jó fej - a nevemről rögtön beugrott neki a Mobil ) megvizsgált , az EKG - ről azt mondta az orvosi könyvben lehetne mutogatni annyira rendben és közölte ez bizony egy iszonyatos IZOMLÁZ ! Ezen csak azért csodálkoztam , mert én nem nagyon látok magamon izmokat: Csont és bőr vagyok...
Végül is hál'Istennek nem kellett lemondanom a szombati fellépésemet . Egy-két dalt vállaltam , három lett belőle ... A szervezők készültek még meglepetésre is , amibe az utolsó pillanatokban engem is beavattak és én örültem volna , ha sikerül megvalósítani . A színpadon ezért mondtam , hogy még pár perc múlva visszajövök . Hogy mégsem , az talán egy apró szervezési baki miatt volt . Amibe besegített egy kis alkohol is . (A színpadra szólították Tunyót , akivel eljátszatták azokat a dalokat , amiket egy másik formációval játszottunk volna a megbeszéltek szerint . Szerintem hirtelen Ő sem tudta felmérni a helyzetet. Bajnok is a büféből futott vissza -ahol gondolom málnaszörpöt ivott- és Pálmai Zoli is a focipálya másik végéből szaladt , amikor meghallotta azokat a bizonyos számokat) ...Én így láttam . De ez csak egy vendégeskedés volt részemről , alkalmazkodtam a vendéglátókhoz , akiknek ezúton is köszönöm a meghívást . Nekem ez így is kerek volt ! Alig várom , hogy újra én intézzem a velem és zenekarommal kapcsolatos dolgokat . DE a LÉNYEG , hogy ott lehettem végre Veletek !! Rendesen erőfeszítésembe került , hogy ne bőgjem el magam .Nagyon jó volt átélni a szó szerint perzselő szeretetet , ami fizikailag érezhető volt és itt nem csak a hangotok erejére gondolok ! Nincs az a gyógyszer , ami ennyit dobott volna az állapotomon ! Olyannyira , hogy alig tudtam azon az éjszakán aludni .

Budapest,2007.júli. 10.
Igen-igen én vagyok ! Igen a plakáton ! Most jobban izgulok , mint valaha és nyakig belevetettem magam a technikai előkészületekbe . A próbahelyen összeraktuk a cuccot , hogy átnézhessük, minden működik-e . Mert ezalatt az egy év alatt nem csak én nem voltam színpadon , de a hangfalak , erősítők sem. Érdekesség , hogy tavaly július 16.-án éppen Szigethalmon szólalt meg a cucc utoljára és most ott lesz újra beizzítva - velem együtt . A Hammond is elkészült , csütörtökön szállítják vissza , én tegnap láttam , még a műhelyben ... gyönyörű lett !
Jó érezni , hogy Ti is vártok már engem , hiszen akkor kaptam ennyi bíztató levelet utoljára , mint amikor a kórházba kerültem ... és a legtöbbet csajoktól !!!
bár... A hajam harminc centivel rövidebb és harminc kilóval vagyok kevesebb , mint mikor utoljára láttatok ! Erről az jutott eszembe , hogy még a Mobilban voltam , amikor a Lóránt nagyon mérgelődött , ha híztunk (a Vili , a Totó meg én) és azt mondta : vagy legyünk nagyon kövérek , vagy nagyon soványak , csak éppen az a hízásnak induló ne ... és az egyik bulin így mutatott be : "...Orgona-zongora : Zeffer András , aki képes egy nap alatt öt kilót hízni ..." Na ez az , ami mostanában nem nagyon megy, de a lényeg : TALÁLKOZUNK szombaton este Szigethalmon!

Budapest,2007.júni. 24.
Újabb kontrolon voltam , Sípos Andrea doktornőnél , aki mindíg nagyon-nagyon figyelt rám , akinek nagyon sokat köszönhetek .(és akinek gyönyörű énekhangja van ) Hogy tényleg mennyire figyelmes azt most is bebizonyította többek között azzal , hogy nem feledkezett meg arról , hogy újabb csontvelő vizsgálatra van szükség... persze én ennek kevésbé örültem , de mivel váratlanul ért , nem tudtam rajta napokig nyavajogni ...túl vagyok ezen is . Egyébként jól vagyok , csak a szemem vacakolt sokáig , mígnem kiderült , hogy a kicsi lányom barátnőjének anyukája szemészorvos . Miután együtt végigizgultuk a gyerekek furulyavizsgáját , mondta , másnap menjek be a klinikára , majd ő rendbe szedi a szemem ! Most három féle szemcseppet csöpögtetek , este szemzselé ... és kaptam egy szuper szemüveget is ! Akik RockBand koncerteken az első sorokban álltak , azok tudják , hogy a "homály" régóta okoz nekem gondot . Leginkább a piros fény tréfált meg , olyankor szinte alig láttam a hangszerem kijelzőjét , úgy pedig elég nehéz hangszíneket váltani ! Most egy progresszív lencsés szemüveget kaptam , amivel kapcsolatban figyelmeztettek , hogy nehéz megszokni (van akinek ez egyáltalán nem sikerül) hát én feltettem és már meg is szoktam !
Olyan jó újra látni !
Lehet , hogy azért is volt mindíg kedvenc hangszerem a Hammond , mert annak nincs kijelzője.. :)
Amíg én szépülök (bőven van mit !) addig az orgonám is megújul , talán már írtam , hogy az Operazongoraterem tulajdonosa , hangszerkészítőmester barátom, Cseke Laci arra az eszelős munkára vállalkozott , hogy teljesen felújítja , restaurálja a Hammondot ! Ahogy Ő mondta még a kórházban , ezzel szeretne nekem örömet szerezni . (sikerült !) Most elhívott , menjek el a műhelyébe , nézzem meg hol tart . El sem tudjátok képzelni , milyen meló ez ! Izgatottan várom , hogy elkészüljön és megmutathassam Nektek az ország legszebb (és legjobb) Hammondját ! Most július 14.-én lesz egy éve , hogy kórházba kerültem ... talán ez jó dátum lenne ... ha elkészül ...ha lesz bátorságom...és erőm...talán... Még a steril boxban voltam , amikor felhívott egy nagyon jófej szervező srác , kérte írjam be a naptáramba , pont akkorra tervez egy fesztivált , ahová szeretettel várnak . Jó volt , hogy ilyen helyzetben gondol rám , mint fellépőre ... Akkor a tudatlanok nyugalmával mondtam igent és most nagyon közeledik az a nap ..........

Budapest,2007.júni. 04.
A múlt héten kimentem a Városligetbe és mivel Józsi bácsi (Sörsátor tulaj.) nagyon sokszor hívott , gondoltam meglátogatom. ... Amint beléptem a Sörsátorba, olyat éreztem , amit már régen nem : Izzott a levegő körülöttem ahogy megláttam a keverőpultot ,a hangfalakat, kábeleket... Beindított valamit , amiről már kezdtem azt hinni , hogy elmúlt ! De NEM ! Most megint , napról-napra jobban kezd izgatni a dolog , mármint a zene és a színpad ! Már körvonalazódnak a terveim és már nagyjából tudom , hogy kikkel szeretném újrakezdeni ! Egy biztos , hogy a profizmus mellett a legfontosabb , hogy BARÁTOK legyenek ! Szeretném , ha igazi rock zenét játszanánk , azt pedig csak úgy lehet , mint a beat őskorában , amikor a haverok álltak össze zenélni ! Nem akarok bulihozó gépezet lenni , akin mindíg számonkérnek valamit , de semmit nem adnak cserébe ! Nem tudom mennyi az az idő , amit ezzel tölthetek , éppen ezért megpróbálom nagyon hasznosan eltölteni és úgy csinálni , hogy mindenkinek (és nekem is) öröm legyen !-


Budapest,2007.máj. 27.
Megtörtént az első "nyilvános megjelenésem" ...Az Attila azzal kezdte , mikor meglátott: "- a Csillát megismertem..." ,vagyis engem nem ! És mások is csak azért ismertek meg , mert ott állt mellettem Csilla. (Donászy Tibi először még így sem !) Na nem baj ! Egyébként is mostanában nagyon meghatódós vagyok és nagyon furcsa volt ezeket a dalokat ebben a szituációban hallani. Megint csak arra jöttem rá , hogy Horváth Attila egy zseni . Mert ezek a dalok arról szólnak , amiről akarod ! Azt érzed bennük, amit éppen érezned kell... felkavar és megnyugtat...elgondolkoztat és megváltoztat ... Döbbenetes volt hallani a szerelmesnek vélt dalomat , ami most egészen más értelmet nyert ... ennél nagyobb szeretet nincs is, amit az Attila leírt : "...Ha én már nem leszek benne ,legyen szép, legyen úgy is szép ! Akárhol és akármerre , vezessen a jószerencse és segítsen , segítsen az ég !..." (Most tudom csak , hogy óriási megtiszteltetés , hogy az általam írt dallamokra Tőle kaphattam szövegeket ! )
...És szívbemarkoló volt AZON a fotón olvasni szintén egy TRB dal szövegét , amit most értettem meg -vagy legalább is úgy gondolom, hogy megértettem: "...Csapzott madár, a levegőben meg nem tartja már a szíve sem. Süllyedt lassan,. előttem földet ért. Lehunyt szemmel csak világot cserélt."
És még egy idézet Attilától - Attilának és Magdinak :

Jön majd az a reggel. Engedd. Hagyd, hogy menjen,
Hidd el, biztos benne.Másképp nem is menne. .."

Budapest,2007.máj. 24. JAJAJ ! Ne haragudjatok , bocs , hogy csak most írok ! (Bár arra jó volt , hogy sokan hívtatok és így a hangotokat is hallottam..) Hogy miért nem írtam , arra több mentségem is van : Hónapok óta vacakol az Internetem ( T-Online mondja : T-com a hibás és ugyanez fordítva sok-sok napon át , nekem pedig hol van Internetem , hol nincs .többnyire inkább nincs , azaz végül is küldtek valakit telefonvonal ellenőrzésre , aki megállapította, hogy tényleg ott volt valami gebasz. Aztán mikor elindult a net , a laptopom nem akart beindulni . még garanciális , úgyhogy hónom alá vettem és elvittem a szervizbe ! Bizony már itt tartok ! Ügyintézek ! Voltam már autószervizben is , kedves Gyulai barátomnál .sőt legújabban bicajozok - de nem ám szobai kerékpáron , hanem valódi bringán!!!

Mert hát a legfontosabb hírrel kellett volna kezdenem : A legutóbbi kontrolon ,3 hete a főorvos úr , miután alaposan megvizsgált és átnézte a csonvelő minta leleteimet , ezt mondta : " Andriskám maga meggyógyult , még molekuláris szinten sincs a leukémiának nyoma sem a szervezetében !"...most már "csak" erősödnöm kell. Ő ajánlotta a bringázást , és azt mondta , receptre felírja : napi 3-szor zongorázzak és énekeljek (most még csak otthon ) , szóval legyek aktív . Bevallom nektek , a kerékpárral most nagyobb barátságban vagyok , mint a pianínómmal. valahogy most még nem hiányzik - még annyira sem , mint a kórházban - Néha azért odaülök , komponálgattam is ..

Holnap újra megyek kontrollra , és hál'Istennek tényleg jól vagyok , de azért vannak apró bosszúságok : leginkább a szemem. Állandóan kissé gyulladt , rettenetesen fényérzékeny és pocsékul is látok vele . Már három szemész látta , mind azt mondta , csöpögtessem ezt , meg azt és majd elmúlik. de nem nagyon akar elmúlni .

Ha időben végzek a kórházban , akkor találkozom Horváth Attilával -bár az apropó nagyon-nagyon szomorú , mégis várom , hogy találkozhassak Vele ,de izgulok is mert tudom , meg sem fog ismerni .

Most újra gyakrabban írok , írjatok Ti is ! Zefi

Budapest,2007.márc. 15.Kedves rajongóim, szeretett barátaim!
Végre eljött a nap, hogy otthonomba, gyermekeimmel ,feleségemmel együtt lehetek . Minden héten egyszer mennem kell felülvizsgálatra. Ez a folyamat még 1-1,5 évig fog tartani, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább. A vizsgálati eredményeim jók. A javulás útján haladok, de sajnos nagyon hosszú időt vesz igénybe a teljes gyógyulás. Ami biztató jel , hogy kivették a szívhez vezető vénámnál beültetett kanült , amit 100 napig benn szoktak hagyni , hátha szükség van rá ..

Rengeteget tervezgetek - egyelőre csak a fejemben. Sok ötletem van az újrakezdéshez. Rendkívül jólesik az a rengeteg levél amit nekem küldtök folyamatosan. Innentől megpróbálok válaszolni a személyes leveleitekre is. A ROCK BAND folytatni fogja a megkezdett munkát, csak még időt kérek. Szeretném , ha nem csalódnátok ,ahogy eddig se soha !

A súlyom 70 kg. (Harminc kiló ment le!) Sajnos nagyon lassan megy felfelé, de legalább felfelé megy. Cinálom a gyógytornát heti 2-3 alkalommal, hogy az erőnlétet próbáljam tartani vagy leginkább növelni . Minden nap délután 2h és 4h között elalszom, ha akarom, ha nem. Egyébként is rengeteget alszom, szerintem abnormális, de nem tudok fenn lenni.Mint a gyerekek , este 8 körül elálmosodom. Az, hogy végre együtt vagyok a családommal az pótolhatatlan. Ennek csak így van értelme. Itthon már nem használok szájmaszkot .(bocs' doktor néni !) A 100 napból már csak 5 nap van hátra. Tudjátok ezt a bűvös 100 napot a transzplantációtól számítják, ezidő alatt itthon is szinte kórházi körülményeket , félsteril környezetet kell biztosítsunk .(fertőtlenítések , sterilizálás, napi ágynemu csere , semmi nyers étel...) Ezalatt az idő alatt nagyobb lehetősége a csontvelő "kilökődésnek" azaz a félelmetes "GVH" -nak . Hála Istennek eddig még nem történt semmi különös probléma. Én biztos vagyok benne, hogy ezt az 5 napot már guggolva is kibírom, és azután sem lesz ilyen problémám . Ami kényelmetlen, és kellemetlen, hogy a két lábam nagyon fáj végig a talpamig, de ez a rengeteg gyógyszernek köszönhető. A szép időben naponta sétálok , na nem tudok még nagy túrákat tenni , de egy félórát öregesen "elcsoszogok" . Nagyon jólesik , de nagyon el is fáraszt .A kezeim viszont nem zsibbadnak, és az ujjaim fürgébbek mint valaha J . Ezért aztán a zongorázásnak semmi akadálya. Nagyon igyekszem meggyógyulni! Szeretném, ha ősszel sikerülne a ROCK BAND turnét összehozni. Ehhez még sokat kell gyógyulni és gyakorolni majd a zenekarral. Hogy kik lesznek a tagok..Erről majd időben tájékoztatást fogtok kapni, igazán minőségi zenét szeretnék .

A legutóbbi kontrolon összetalálkoztam Tunyóval . Több mint egy órát beszélgettünk , nagyon-nagyon örültünk egymásnak .

Drágáim! Mindenkit ölelek, csókolok ezerrel. Most a levelekre lassan elkezdek válaszolgatni, már amennyire bírok, mert fantasztikusan sokan írtatok. Köszönet, mindenkinek mindenért: Jók legyetek, szeressétek egymást ,vigyázzatok magatokra: a viszontlátásra: ZEFI

Budapest,2007.február 13.Ritkán,de azért írok nektek, és telnek a napok , a bűvös 100 napból már csak 37 van hátra. Én azóta is szorgalmasan járok minden héten egyszer orvosaimhoz kontrollra. Drága doktor nénimnek, Dr Sípos Andreának ezúton is boldog születésnapot kívánok !!! Őt sem hagyom unatkozni , most éppen kötőhártya-gyulladás alakult ki mindkét szememen. Nagyon lassan múlik és rém csúnya. Fáj és viszket kegyetlenül.De ez csak az egyik! A szájnyálkahártyámat is megtámadta valami gomba, ami a sok antibiotikum szedésétől alakult ki. Ez is szörnyü érzés, mert a nyelvem nem fér bele a számba és rettenetesen érzékeny. Persze most még erre is kaptam egy lórúgásnyi 4 kapszulás állat gyógyszert plusz. Szerencsére tényleg hatott , 3 nap alatt teljesen kipucolta, csak most a nyelvem, és a szám belülről olyan mintha meghámozták volna. Gondolhatjátok, milyen klassz így enni. Ízlelés nincs, viszont csillagos ég az van, ha bekapok bármilyen kaját. De ez napok kérdése és visszahámosodik.
Ezekre a kis intermezzókra sajnos a 100 nap alatt számítani lehet, csak nagyobb baj ne jöjjön, de én tudom, hogy nagyobb baj nem jöhet, mert lezúzom, mint egy buldózer.

Tegnaptól még kellemesebb az életem, mivel minden másnap jön hozzám Marcsi, aki egy tündéri gyógytornász, és megpróbáljuk napi 1 órás nagyon kemény tornával az elsorvadt izmaimat visszaerősíteni, hogy ne legyek ilyen csenevész madárka alkat. Nem ehhez vagyok szokva. Ma már olyan izomlázam van, hogy csak na!!! Hiába a szakember az szakember. Az összes izmaimat meg kell nyújtani. Nagyon elsatnyultak a sok fekvéstől. Marcsi már a transzplantáció előtt is járt hozzám a kórházban és amellett,hogy a mozgás is fontos és jó , sugárzik belőle a jókedv , amiből nekem is mindig itthagy .nem keveset !

Miközben én épülök-szépülök , ezt teszi imádott Hammond orgonám is , hiszen az Opera Zongoraterem tulajdonosa , kedves Laci barátom ezzel kedveskedik nekem , hogy gyönyörűen újjávarázsolják a hangszert !!

Egyébként jól érzem magam és egyfolytában készülök a koncertekre(na jó , még csak gondolatban.) . Szeretnék kellemes meglepetést okozni Nektek ! . Majd meglátjátok. Jövők ! ZEFI

Budapest,2007.február 04.Hát itt azért szebben telik az idő : csak hempergek és lassan, lassan erősödöm. Már 70 kg vagyok.. Most voltam kontroll vizsgálaton a kórházban, ahol a főorvos megvizsgált és azt mondta, hogy mindent rendben talál, de ez csak cca. fél év múlva fog rajtam külsőleg is látszani. Azért , hogy ne bízzam el nagyon magam, úgy döntött hogy mostantól két hétig a hasfalamba be kell adnom egy elég durva adag injekciót, ami a saját vörösvértesteim termelődését stimulálja, hogy ne kelljen idegen vért kapnom, mert az újonnan transzplantáltaknál nem igazán szerencsés, és így talán magától megindul a vörösvértest termelésem-mert az még nem az igazi . A vörösvértestek egyébként nagyon hosszú idő után kezdenek el termelődni. Ráadásul nekem teljes csontvelő állományt is fel kell építenem, és a vörös vértesteket a csontvelő képzi, hát így erre várni kell, csak addig levertség, fáradtság ,akár ájulás is lehetséges. Na ezt próbáljuk megelőzni ezzel az injekcióval. Gondolhatjátok amikor megláttam azt a rohadt tűt akkor már undorom volt tőle , miután -talán még emlékeztek - a trombusomnál, amit a beültetett kanül mellett szedtem össze, 62 vérhígító injekciót nyomtam a hasamba. Azt hittem, hogy végre vége, akkor most kezdődik ez a másik. De úgy érzem, talán van hatása, mert sokkal éberebb és "pozsgásabb" vagyok. Na persze ez a szín még mindig a leghalványabb rózsaszínnek (sem) felel meg ! A kórházban mindenhonnan leszedték a tükröket , így most kellett szembesülnöm a külső változással . Nem hinném , hogy bárki is felismerne ! (bár már néhol megjelent a fejem tetején 1-2 hajszálkezdemény .és a bajuszom is kezd nőni ! (csecsemőből rögtön serdülő !) Hát így szépen lassan, lépésről- lépésre, napról- napra haladok előre. Még nem is írtam nektek , hogy kedves barátaimtól megkaptam a november 5.-i segélykoncert felvételét !! Nagyon jó volt látni a kollégákat és persze Titeket is ! Jó buli lehetett ! Én is készülődöm:
Szeptemberre tervezem, hogy 5 nagyvárosi és 1 budapesti visszatérő koncertet adok a RockBand-el . Ennyire futja az erőmből. talán. És szeretném, ha az új RockBand CD is megjelenne. Tavasszal Húsvét környékére elkészül a könyvem erről a hihetetlen "sztoriról" ami velem történt. Közben próbálok dolgozni a laptoppal, és az új dalokon töröm a fejemet. Nagyon igyekszem magam összeszedni, hogy mielőbb köztetek lehessek. Még csak annyit, hogy a felülvizsgálaton azt mondta az főorvos: "Andriskám, önnek egy éppen csak túlélhető betegsége volt" A kezdeti pár százalék túlélési esélyem már nyolcvan százalék fölé emelkedett !! De még most is nagyon kell vigyázni, nehogy a transzplantációt követő 100 nap alatt valamit összeszedjek, mert abból lehet nagy ramazuri. Ebből a 100 napból még 46 nap van hátra. Cca. Március 20-án telik le ez a fajta megszorítás is. Addig is csak, nyugi, nyugi, ücsörgés, egy kis torna, szájmaszk az egész családon , fertőtlenítés nyakra-főre .és sok-sok evés ! Ja, azt nem is írtam, hogy ezalatt a 100 nap alatt, napi cca. 32 szem gyógyszert kell beszednem brrrrrrrrrrrr....! Ez valami őrület. Na meg az ára!! Gyerekek, borzasztó nagyüzem a gyógyulásom. Sok embert igényel + rengeteg türelmet, és időt. Köszönöm a türelmeteket: ZEFI

Budapest,2007.január 28. Sajnos idáig semmiféle hírt nem tudtam adni magam felől, mivel a kórházban az utolsó napokban a félsteril szobában az internetem egyszer csak megszakadt. Valami központi szerver probléma volt, de miután nekem Masszi főorvosom azt sugallta, hogy az eredményeim alapján úgy néz ki, hogy hazamehetek a 22-i héten, így aztán engem nem nagyon érdekelt az internet. Úgy is lett.

Gyerekek ! január 23-án kinyílt a félsteril kabinom ajtaja és én repülhettem ki rajta a szabadulás, a gyógyulás, egy másik világ felé, mert ez már számomra egy másik világ. Egy olyan amit már sokkal jobban fogok szeretni, megbecsülni, hiszen azt nem lehet elfelejteni soha, hogy visszakaptam az életemet, ill. kaptam egy újat, és ennek egészen másképpen kell telnie, mint a réginek. Na erről majd a könyvben részletesebben írok..!

Képzeljétek el viszont , hogy ezután a transzplantáció után 100 napig még mindenféle korlátozásokat kell betartani , kaptunk egy több oldalas listát , hogy mit szabad , hol szabad , hogy nem szabad . Pl.: olyan helyre kell mennem, ahol szinte mindent ugyanúgy tudnak biztosítani, mint a kórházban.(külön szoba , "félsteril" környezet ... A régi lakásomba nem mehettem vissza, mivel annak patinás öreg falai rengeteg veszélyt rejtenek a számomra ( gomba, atka, nem látható fertőző kis gócok ) emiatt új helyre kell költöznünk, melynek a bonyodalmait szintén majd a könyv tartalmazza.

Igen ám, de az új még nem készült el, a régi teljes mértékben alkalmatlan a fogadásomra, viszont ha innen menni lehet, nem maradok egy percet sem. Így nem maradt más hátra, mint megint a család összetartó ereje. A szüleimnél , az egyik szobát, az abból nyíló fürdőszobát, előszobát és WC-t még a hétvégén kifestették, az összes szőnyeget, függönyt, minden olyat, ami port foghat magába eltüntették. A feleségem kapott a kórházból mindenféle használati eszközöket, mellyel szinte teljesen berendezték ezt a kis szobát és a félsteril körülményeket, maszkokkal, kesztyűkkel, köpenyekkel megoldották. Hát ez elképesztő bravúr volt a családomtól, úgy hogy az Apu 83 éves - anyukám sem sokkal kevesebb ! Teljes odaadással cipelték a bútorokat az egyik szobából a másikba stb.stb.!!!!

Szóval 2007. Január 23-án véget ért iszonyú kálváriám (első része). Közel hét és fél hónap, szinte egyedül egy kórházi szobában, azért nem volt egyszerű dolog . Közben az életveszély folyamatosan pallósként lógott a fejem fölött. A teljes biztonságot a transzplantációt követő 100-ik napon lehet kijelenteni, mert addig nem szabad kapnom semmiféle fertőzést, szövődményt, hiszen az még mindig nagy problémát okozhatna. Így aztán rengeteg bogyós gyógyszert kell szájon át bevennem. Ez napi cca. 30 szem.
Na az első három nap itthon nagyon izgalmas volt, mivel nem tudtam enni, többször hánytam, sőt minden falatot kihánytam . Azt hittem beleőrülök. Éreztem, hogy rohamosan gyengülök és fogyok. Mikor aztán a 66 kg - ot mértünk akkor betelefonáltunk a kórházba, ahol Bátai dr, szeretett orvosom adott valami étvágygerjesztot, és teljes nyugalommal közölte, nem lesz semmi baj, csak ezután nehogy felfalja a házat az András. Na így is lett. Ahogy ezt a gyógyszert elkezdtem szedni, minden egy csapásra megoldódott. Azóta úgy zabálok, mint egy állat. Anyukám nem győz naponta hatszor kaját hozni. A hangulatom is egyre jobb. Sajnos a fizikumom az nagyon renyhe, gyenge még. Így most hetente kell visszajárnom a kórházba kontrollra. Addig a hichmann kanült is bent hagyták, hogy esetleges véradás, vagy vétel, ill. bármi ha kell akkor azon keresztül még gyorsabban be tudják adni. Szerintem a 100 nap után azt is ki fogják venni. Egyébként a 100 napból már több mint 46 el telt, úgy hogy még cca. 50 nap és tényleg csak erősödnöm kell.

A legnagyobb élmények között volt a kislányomat hosszú idő után újra látni. Hogy Ő mit láthatott, mit érezhetett, miután nyolc hónapja egyetlen percre sem láthatott... amikor a Balatonnál otthagytam - kvázi jövök két nap múlva -, akkor majdnem 100 kiló voltam és a hajam a vállamig ért. Most 70 kiló is alig vagyok, nincs hajam, szemöldököm, szempillám.. alig tudok megállni a lábamon, csak percekig tudok ébren lenni, és minden kijön belőlem, amit megeszek. Ahhoz, hogy láthasson a kicsikém, fertőtlenítővel egy percig kell mossa a kezét, steril köpenyt, lábzsákot, műtős sapkát és szájmaszkot kell vegyen... úgy hogy én most sem sokat látok belőle, nem puszilhatjuk és ölelhetjük meg egymást...JAAAAAAj... de legalább már hallhatom a gyönyörű hangját és érezhetem, hogy a családom teljes közelségben itt van mellettem!

Na egyelőre ennyi, még folytatom, aztán úgyis jön a könyv...! Addig azért még írok , írjatok Ti is ! ZEFI

Budapest,2007.január 19. Sziasztok! Hát igen , kaptam Tőletek egy jó pár kedves aggódó levelet , mert nem írtam. ,sajnos ezt minden nap lehetetlenség innen írni, mert mindig közbe jön valami. de a mai nappal folytatom a blogot. Azóta sok-sok fontos dolog történt velem : Ami a legfontosabb: átkerültem a félsteril kabinba, ami azt jelenti, hogy közelebb kerültem a kijárathoz! Egy pár nappal ezelőtt már le is zuhanyozhattam , mert ugyebár eddig csak a steril vizet lötyögtethettem magamra..és a papírtörlő helyett már törölközőt is használhattam , na jó , azért még maradt a fertőtlenítős "tusfürdő" és a fogmosás még mindig nem engedélyezett . ÉS: szobatiszta lettem !! Amivel eddig kínlódtam, a vápaizületi sérülés , az is szinte teljesen rendeződött . Ami viszont nem akar sikerülni , az az evés .. (pedig ezzel a dologgal sohasem voltak gondjaim !) Már nem kell steril kaját ennem , mégis mindent , amit a számba veszek ,5 perc múlva kihányok. Ennek az az oka, mondta a doktornénim, hogy az emésztési rendszer még nem állt helyre és ennek is idő kell, no meg a gyógyszereket is már szájon át kapom , és ezt nem szereti a gyomrom . Én tudom, hogy most erre kell gyúrnom és meg is lesz, csak idő... Nagyon lefogytam. Most 69 kg vagyok.

Dr. Masszi Tamás osztályvezető főorvos tegnap közölte velem, hogy rövidesen hazaengednek , mert papírforma szerint minden leletem csodás !!! Úgy-hogy kezdődik a HAWAI....!!!!!!!!!!!! Azért az még sok időbe telik ,míg a saját félsteril otthonomból veletek személyesen találkozhatom, de ezt már ki fogjuk bírni.
Megvártok ??
Az első koncerteket szeretném augusztus vége körül megtartani .
Jó ha tudjátok, hogy előreláthatólag Húsvétra szeretnék megjelentetni egy könyvet az elmúlt hónapokról , minden zenekari és privát előzményével, és sokkal részletesebb elmesélésével és talán fényképekkel... Az sokkal érdekesebb lesz, mint ezek a beszámolók.( hogyan reagál a család, a barátok, kollégák.és én ...stb.! )

Most búcsúzom, megyek egyre közelebb a kijárathoz aztán kifelé, végre.!!!!! ZEFI

 

Budapest,2007.január 10.Ez a levél valóban hosszú szünet után következett. Sajnos azért nem írtam, mert a csontvelő mintavételnél kialakult egy kis szövődmény. A vápa izület közé került egy hatalmas vérömleny .Ezt hívják pech-nek!

Na ez olyan fájdalmas volt - amint kiment az érzésteleníto hatása, hogy azt hittem, beleőrülök. Nem tudtam lábra állni,de még mozdulni sem nagyon. Minden döccenésre hasító éles fájdalom csapott le rám. Emiatt szinte egész nap altattak. Aztán amikor már éreztem, hogy állandóan szédülök , akkor próbáltuk a morfin származékú fájdalomcsillapítót szép fokozatosan abbahagyni. Na meg hogy rá ne szokjak J !

Na mindegy. Gondoltam, egyszer ez is megoldódik, csak nem maradok sánta örökre. Ezek után, a dokik mindenféle vizsgálatot végigcsináltatak rajtam ( ultrahang, CT , röntgen ..és egy ortopéd szakorvos is megvizsgált . ) De mivel még a steril boxban vagyok , és ide nem tudják hozni ezeket a műszereket , hát engem szállítottak oda , ehhez persze úgy beöltöztettek mindenféle "védőszerkezetbe" , mint egy űrhajóst . Két nap alatt öt vizsgálatra vittek , ahol a vizsgálat nem tartott tovább tíz percnél.viszont ötször kellet a nővérkének felöltöztetnie és levetkőztetnie . azóta is piheni a fáradalmakat . Az orvosok egyértelműen állítják, hogy ez a vérömleny 1 hónap alatt felszívódik és akkor már nem lesz semmi gond. Igazuk lehet , már sokkal jobb a lábam. A csontvelővizsgálat eddig megérkezett eredményei viszont nagyon jók! A tesómtól kapott csontvelő 99%-ban működik a szervezetemben!! Minden fontos eredményem abszolút jó. Sajnos még enni nem tudok, de ez a szájnyálkahártya leválása miatt van. Lassan az is rendeződik. Pedig már ehetek egy pár dolgot, ami nincs sterilizálva !! Az első ilyen falat egy otthoni húsleves volt , ami úgy tűnt jólesik , mégis amint lenyeltem , azonnal vissza is jött. persze azóta már naponta két-három kanállal megpróbálkoztam , az ízét ugyan nem érzem , de már néha bennmarad . Steril víz helyett már ásványvizet is ihatok . szóval "átszoktatós" időszakomban vagyok . (Már lassan szobatiszta is leszek !)
Még (remélem) ezen a héten áttesznek a félsteril kabinba, ami már azt jelenti, hogy onnan cca. 2-3 hét és pucolás kifelé....!!!!!!!!!!!

Hát ezért nem írtam, mert fizikálisan nem tudtam. Jól éreztétek, hogy valami gáz van. Hát egyelőre ennyi: ZEFI

Budapest,2007.január 03.Eljött a csontvelő mintavétel napja.Csípőcsontból.Ez irgalmatlan fájdalmas, ezért altatással csinálják. Igazából semmit sem éreztem a majrén kívül. Ébredés után olyan hülye lettem, hogy este 7h-kor édesapám hívott telefonon és kérdezte, hogy vagyok, én meg riadtan váltig állítottam, hogy még csak reggel 7 óra van, csak nincs valami baj, hogy ilyenkor hívnak. Na ekkor lejött Csukli doktor, aki megnézte, hogy normális vagyok -e még és megnyugtatott, hogy a nagyméretű altató ilyen hallucinációkat okozhat. Ezek után aludtam tovább.(volt olyan , hogy én telefonáltam haza hajnali négykor , mert azt hittem , hogy délután van - akkor is volt nagy riadalom !) Egyébként napi 12-16 órákat vagyok képes átaludni. Így gyorsabban megy az idő. Persze közben vagy ötször beszarok...! Hát tulajdonképpen ezzel telnek napjaim .
Pár nap múlva áttesznek a félsteril kabinba, ami egyrészről komfortosabb, de fertőzések szempontjából viszont nem olyan biztos, mint a mostani. De azért ez már a gyógyulás első foka. Nagyon sokat gondolok arra, hogy mi lesz, ha kimegyek már innen. Igazából hogyan tovább . Ha nagyon elkülönítenek Tőletek engem egy-egy buli alkalmával, az jó-e , viszont ha valamivel megfertőződnék, az aztán végképp a dráma lenne. Úgyhogy egy megoldás a visszatérésre: lehet, hogy hosszú ideig csak a színpadon láthattok, utána azonnal eltűnök, de később már maradhatok... és akkor ugrunk majd egymás nyakába.

Nem tudom, hogy kívántam-e BUÉK-ot mindenkinek, de itt olyan sűrű volt az élet körülöttem. Akkor most tessék: Boldog új Évet kívánok mindenkinek: ZEFI

Budapest,2007.január 02. Hát túl vagyok a rettegett végbél beavatkozáson, mely végül is kellemes csalódást okozott a számomra, mivel nem találtak már belül semmit, így aztán a maradék problémát már a növekvő sejtek fogják rendbehozni. Szerencsére nincs semmi baj, csak némi fájdalom, meg az ülés technikájának kitalálása. Holnap csinálják a csípőcsontból való crystal biopsyát, ami azt jelenti, hogy az egészséges új csontvelőt analizálják ebből a mintavételből. Ehhez viszont elaltatnak, mert ez igen fájdalmas, mivel nem csak csontvelő mintát vesznek , hanem a csípőcsontból is letörnek egy darabkát , amit szintén vizsgálgatnak .de én bízom benne, hogy ebből semmit nem fogok érezni. Hogy utána mit érzek, az majd kiderül.

Étvágyam, már bőven lenne, de a steril kajáról még mindig csak a jövő héten térhetek át, aztán lassan, lassan remélem megnyitják a steril szoba ajtaját, ami azt jelenti, hogy a zárt folyósóra már sétálgatni 10 percekre kiengednek. Ez már nagyon jó és biztató jel lesz.
A fenekem állítólag még 3 nap és vadi újként fog üzemelni, ami nem is ártana, mert egy egyszerű WC-zésnél, még a plafon is szaros.

Egy szó mint száz: nem kell ettől a leukémiától úgy félni, ő a gyengébb. Ha bárkit, bármikor elér, igenis van kiút, csak nagy, nagyon nagy erő és kitartás kell hozzá. Gyerekek nem adom fel. Látjátok ahogy le tudok ülni, máris nyomom a gépet, hogy tudjatok róla , hogy itt hogy alakul az életem
Most ettem egy 1 éveseknek való bébi papit. már akkor sem tudom, hogy hogy tudtam megenni..48 évvel ezelőtt.

Már készülnek a visszatérő koncertek dátumai és az elengedhetetlen látvány, show elemek kitalálása. Engem csak ez éltet, meg a családom. Azt előre meg kell, hogy mondjam, jövőre kevés, de nagyon színvonalas bulikat fogok csinálni!!!!!!!!!!! Remélem, hogy holnap is minden rendben lesz, és akkor "..megyünk tovább." ZEFI

Budapest,2007.01.01. Gyerekek, eltelt tavalyi év és én csak aludtam a fájdalmaim között. Ma van az első nap, hogy egy -két percet tudok ülni a seggemen, de ez is csak azért, mert a végbél gyűrűnél lévé tályog magától kifakadt, és így egy kicsit könnyebb. De van még följebb több ilyen is amiket egy szakorvos sebész holnap megnéz és ha kell fel fog metszeni .Persze altatással csinálják + a szegycsontból is ekkor vesznek mintát. Hamar alszom- mostanában ez megy a legjobban . Most már sok, sok, sok, a fájdalom, de kibírom. A sejtjeim világszínvonalon növekszenek, de ezek mennyiségét és minőségét is holnap nézi meg a labor.
A kábítószert megszüntették, de lehet, hogy még kár volt.bár én mondtam , hogy próbáljuk meg nélküle !
Holnap nehéz nap vár rám, aztán remélem pucolás már innen hamarosan.

Köszönöm a rengeteg karácsonyi és új évi jókívánságaitokat. Én is minden jót kívánok Nektek a 2007-es évre !
Ma felhívott a Révész Sanyi barátom, akivel egy kicsit beszélgettünk. Mesélte, hogy Ő meg Achilles-ín szakadást kapott a bulijukon. Hiába, ez egy veszélyes üzem!!!!!Neki is kívánjatok mielőbbi jobbulást, mert megérdemli. Rendes, igen rendes ember.
Ölellek benneteket. Most megyek izgulni a holnapi napért: ZEFI

Budapest, 2006. December 29. Sziasztok ! Először is , köszi , hogy még ilyen csendes állapotomban sem hagytatok magamra , a levelezőm többször is megtelt . . és még más is megtelt !
Hogy miért nem írtam ilyen sokáig : 1. szarul vagyok , 2. fáj mindenem 3. nem tudok ülni, 4. többnyire a tapaszom hatása alatt vagyok és kábultan alszom . (de ez az állapot a legjobb !) . Már pelenkát is kaptam , mert a napi 16 pizsoma nadrág sem volt elegendő ... többször nem sikerült a "wc"-ig eljutnom . De így nekem is kényelmesebb !

Azóta már 1800 körüli sejtjeim száma , és ami a legjobb hír , hogy most már biztosan megtapadtak az őssejtek és csontvelő lett belőlük. Lassan vége lesz a fájdalmas időszakomnak , de kezdődik egy izgalmasabb időszak . Ami a csontvelő transzplant réme , hogy az új sejtjeim (amik valóban a testvérem sejtjei ) nehogy idegen betolakodónak nézzék a saját sejtjeimet . Az komoly galibát okozna -de nálam ez nem fog előfordulni ! Ez kb. két hónapig ijesztgethet minket . A doktornénim most szabin van (hiányzik is) , de itt a többi orvos is profi és jó fej .

Így utólag is boldog karácsonyt Nektek . Én is kaptam ajándékot , egy csomó koncert DVD-t . És amit az Operazongoraterem tulajdonosa , drága barátom írt , hogy lepolitúrozza és rendbeteszi a Hammondomat , az is nagy ajándék ! És Floridából is küldött egy kedves barát ajándékot (bár még nem kaptam meg, mert sterilizálni kell ) egy SUPERMAN-es pizsomát !!! Ez bizony segíteni fog a helyzeten , az biztos !- már nagyon várom !

Budapest, 2006. December 21. Nagyon szarul vagyok , nyőgös vagyok , undok vagyok (az egyik nővérke nem nagyon tolerálja a kínlódásomat , de bevallom őszintén nem nagyon érdekel ! a többiek mind nagyon türelmesek !).most már csak perceket tudok ülni ,(és éber állapotban sem sokkal többet vagyok) ezek a kábítós tapaszok és a melléjük adagolt plussz fájdalomcsillapítók sem sokat érnek , a nővérke szerint morfint kellene kapjak. (soha nem szerettem volna kipróbálni , szivesen kihagynám most is , de ezek a fájdalmak... A számon belül teljesen levált a szájnyálkahártya , leírhatatlan fájdalom. ugyanez van végig a beleimben . A nyelvem és az ajkaim a duplájára dagadtak , így már alig tudok beszélni . Tegnap még megettem 3 kanál tejbepapit , ma még semmit . A hajam és a szakállam (mert itt borotválkozni sem szabad ) teljesen kihullott .

Jaj , de miért is nem a jó hírrel kezdem !!!!!!
Megjöttek az első sejtjeim ! Tegnap még csak 100 , ma már 500 van belőlük ! Ezek még -azt mondják- nem a megtapadást jelentik (de akkor mit , azt nem tudom) , mindenesetre a drága doktor nénim nagyon örült nekik !
Ma azt mondta, remélhetőleg most már felfelé vezet az utam -
nagyon várom !

Budapest, 2006. December 18.Itt vagytok még velem ? Hát én itt vagyok , de nagyon ramatyul ! Napok óta nem tudok ülni , állni , járni és újabban már a szám nyálkahártyája is kikészült , így már enni és beszélni sem szeretek . ugye attól még írhatnék , de a fájdalmaim már olyan szintre jutottak , hogy kaptam valami fájdalomcsillapító tapaszt , amiben van valami kis "bódító" hatás is , emiatt egész nap csak "bódulok" . Akik ismernek , tudják , hogy ez az az állapot , amire soha nem vágytam , de most alig várom , hogy hozzák a következő tapaszomat , mert még így is mindenem fáj !! Reményi doktor úr szerint karácsonyra megérkezhetnek az első sejtjeim és akkor majd azok mindent rendbe tesznek.
Kaptam az üvegajtóra ünnepi díszítést , a mellettem lévő boxban lévő hölgy kötögetett gyönyörű hófehér angyalkákat , csillagokat , gömböket , Csillától pedig világító hópihét... Máskor ilyenkor már a 4méter magas fenyőfánkkal szoktam " bírkózni " , most arra összpontosítok , hogy pár falat Hipp bébiételt le tudjak nyelni !

Budapest, 2006. December
13. és 14. Hát én sem úszom meg kínlódás nélkül ... Fáradt vagyok és végtelenül erőtlen ... ami még ennél is rosszabb , hogy belázasodtam ... bár ez ilyenkor várható . Egész nap fekszem és arra sincs erőm , hogy írjak Nektek.. de szedegetem magam össze !

Budapest, 2006. December 12. Kedd! Túljutottam a második napon. Igazán ma semmi különös nem történt, csak annyi, hogy a szűnni nem akaró hasmenéstől a fenekem rettenetesen fáj. Így aztán se ülni, se állni, se feküdni nem tudok. Ideig óráig, szinte percekig bírom egy pózban. Folyamatosan "WC"-re futás van, de ez inkább vánszorgás. Ömlik elől-hátul amit megeszek.Pedig ezekből a steril "finomságokból" nem túl sokat eszek ! Hát így kezdődik az újjászületésem . Én tudom, hogy még mindig a neheze hátra van. Most az ágyból írom ezeket a sorokat. Ma csak aludtam,(amikor tudtam) mert így volt a legkényelmesebb átvészelni , na és úgy , hogy sűrűn Lidokaint kenek a fenekemre

Ma a kicsi lányom , Bebi karácsonyi furulya előadása volt és igen nagy sikert aratott. Ennek örültem. Készült róla videó és Csilla kiírta DVD-re. Így a gyógyulás is könnyebb , legalább arra a kis időre nem a fenekemmel foglalkoztam.

Többet nem nagyon tudok írni, mert nem valami felemelő dolgok ezek, de a gyógyulás folyamatához hozzátartozik ez a kínlódás is . Nem szeretek szenvedni, és a fájdalmakat sem bírom, de muszáj!!!!!! Az erőm a lelkemben van., és onnan repül majd felétek

Anyósom itt volt ma és főzött egy csomó finomságot, amit még sterilizálás után is szívesen meg fogok enni. Na ég veletek. Sajgó búcsúm : Zefi

December 11. hétfő- a transzplantáció után :
Egész éjjel nehezen aludtam, csak a transzplantáció foglalkoztatott. Reggel már 5 órakor tettem-vettem itt a szobámban, hogy menjen az idő. 6-kor vérvétel és egyéb labor felvételek után már közölték, hogy a fagyasztóból cca. 11:00h után várhatóan érkezik a csontvelő, melyet testhőmérsékleten adagolnak különböző szerkezeteken keresztül a véráramba. Már nagyon izgultam.A szervezetem teljesmértékig, fizikailag és biológiailag fel volt készítve az "idegen" fogadására! A nagy vendéglátás ideje elkezdődött. Lassan nyílik az ajtó, mögötte drága doktornőm bájos, határozott de féltő tekintete áthatotta a szobámat. Azt tudtam, ha Ő itt van velem, akkor semmi baj nem lesz. Igen, mert Ő olyan nagyszerű orvos. Egyszer csak megjelent az első infúziós zsákocska, benne az anyaggal. A színe: a piros és a narancssárga keveréke. Ezt az ágyam fölé tették egy speciális állványra. Innen indult el a beadagolás. 11:30h perckor megindult.
Először a nyakamnál, majd a torkomnál, a garatomnál éreztem valami furcsa, kesernyés ,kaparó hatást, szinte mintha hányingerem is lenne, de aztán az nem lett. Nagyon furcsa ,eleinte ijesztő dolgot észleltem. Azt hittem, hogy innen nincs tovább, és mi lesz ha ez így marad. Ekkor eszembe jutott, hogy megpróbálok fekve inni egy kis steril teát, hátha ez segít. Úgy is lett. Ez a kaparászós érzés elkezdett enyhülni, de erre a pillanatra már le is folyt az első zacskó. Ezt még 7 ilyen beavatkozás követte és a kaparó érzések mind enyhébbek és enyhébbek lettek. Az izgalomtól nagyon elfáradtam, szinte beszélni sem tudtam. Aludtam vagy 3 órát utána, mint amikor a kisbaba megszületik és csak arra vágyik hogy kipihenje a születés fáradalmait. Az egész transzplantáció alatt klasszikus zenét hallgattunk. Andrea Bocelli Cd-jét.
Az Ave Maria dallamaival érkeztem meg ismét ide a földre, hogy folytathassam amit elkezdtem, mert még sok mindent szeretnék Nektek és mindenkinek átadni abból ami bennem van. Azóta kaptam két zacskó vért is, hogy erőre kapjak.

Most várom a testvéremet, akitől a csontvelőt kaptam. Ő is most lát először azóta, hogy "újjászülettem".
Amióta ez az esemény bekövetkezett, itt mindenki csak azzal köszönt, hogy boldog születésnapot kívánunk.Ez egy nagyon fontos lépés a gyógyulásom felé . Idáig már eljutottam. Tudom , még mindig sok van hátra , de ezt már megcsináltuk!

Még egy nagyon fontos dolog! A testvér fogalma. Sajnos ha valakinek nincs, az szinte pótolhatatlan. Én mostantól hatványozottan arra buzdítok mindenkit, sőt kérek, ha két ember összeházasodik, és gyermekük lesz, (mert kell, hogy legyen) egy dolgot soha ne felejtsenek el. A gyermeküknek testvért csak Ők tudnak adni . Ez az egyetlen, amit mástól nem kaphat meg. Ha van testvére, soha nem marad egyedül. Az én esetem is ezt igazolja. Azon ,hogy legyen -e testvére a gyermekünknek, vagy sem, nem szabad gondolkozni, mindenképpen kell hogy legyen. Egy fontos , mással össze nem hasonlítható kötelék két ember között.

A testvérek megérzik egymás örömét , bánatát még akkor is ha a világ bármely más tájékára sodorja is őket az élet, és ha szükségük van egymásra akkor mindannyian hazatalálnak, mert ők TESTVÉREK!
ZEFI

Hétfő .December 11. 10:15 perc, a transzplantáció előtt
. Hozzák az életmentő csontvelőt. Még egy utolsó vízhajtás és bármelyik percben elindulhat a keringetés. Reggel Sípos doktornőm bent volt és alaposan megvizsgált. Mindent rendben talált. A kedélyállapotom talán jobb mint valaha. Hatalmas "fürdést" rendeztem, hogy méltóképpen tudjam fogadni az anyagot. A szám kiszáradtságára kaptam egy rendkívüli ecsetelő szert. Ettől a sok kirepedt bőrdarab szépen megpuhult és nem fáj. A hátsómra kértem kenőcsöket, mert már belehülyültem, annyira csípett. A kenőcs ezt is eloszlatta.

Kíváncsian várom, amint áramlik majd belém az anyag , vajon milyen hatást fog kiváltani később. Hogyan fogadom be. Ezek még igen érdekes pillanatok lesznek, vagy lehetnek.A fizikumomat is sikerült megőriznem, már amennyire lehet. Tornázom, ugyan keveset, de nem szabad eltunyulnom .Már most is csak a szabadulás gondolata foglalkoztat. Tegnap bent járt nálam az Édesapám, és az Édesanyám, akiknek tekintetéből kiolvasható volt a féltés, az aggodalom, de én csak nevettetni próbáltam Őket, hiszen a szülő öröménél nincs szebb dolog az életben. Ők nagyon meg voltak ijedve júliusban a hír hallatán, szinte tönkrementek bele. De most hogy látjuk a kiutat az Ő arcukon is felcsillan az öröm, hogy mégis van a rosszban jó is. A feleségem rendkívüli ember. Nélküle a gyógyulásom sem állna így. Aggódó szeretete mindenen átsegít. A nagylányom és a kicsi élőláncot alkottak a kórház körül, azaz ők is beszálltak a tüntetésbe a kórházért. Miért kell ezt is tönkretenni?? Talán nem a beteg és a gyógyulása, gyógyítása a fontos. Ez a részlege a kórháznak vadi új , világszínvonalúan felszerelt (és ennyi kedves ember egy helyen !!) .Kiváló körülmények vannak ahhoz, hogy itt meggyógyítsák az embereket. Reményi főorvos úr szerint Amerikában, Németországban sem kapnak ettől jobb és több kezelést ,mint ebben a kórházban. Viszont vagyonokkal többe kerül.Jól át kellene ezt gondolni tisztelt politikusaink. Én csak énekelni tudok erről. De a dalt néha meg kellene hallgatni.....: Zefi

 

 

TI ÍRTÁTOK NEKEM...:
Még a kórházba. (VÁLOGATÁS)

zefi@t-online.hu

Kedves Zefi!
 Sajnos mi (kis családunk) csak 2006. május 1-jén ismerhettünk meg Benneteket - talán emlékszel - a Spar napon csaptatok egy jó kis koncertet! A kislányom még a pocakomban volt, de ő is élvezte ezt a jó kis rockzenét...:); ő azóta megszületett szeptember 22-én és én most olvasom döbbenten, hogy mi történt veled. Ráadásul pont a kislányom születése napján írtátok a szörnyű kór diagnózisát... Én egészségügyben dolgoztam Dorkám megszületéséig, úgyhogy pontosan tudom, min mész keresztül... 
FONTOS A KITARTÁS!!!!!!!!

Nagyon izgulunk érted mindhárman (Ildikó-én,
Zoli-férjem, Dorka-kislányunk) és teljes szívből kívánjuk a felépülésedet!
 Sok szeretettel: Ildikó, Zoltán és Dorka baba

S
zia Zefi!
Már régen írtam Neked, ezért sajnos nem tudom mi a helyzet a
gyógyulásoddal. Megtennéd, hogy írsz pár sort nekem és kis családomnak? Mert a jó hír, hogy novemberben megszületett a kislányom Lilike. Bízom benne, hogy lesz alkalmam bemutatni Neked az Orczy kertben egyjól sikerült koncert után!
Addig is, sok jó erőt és kitartást!
Üdv,
Lili, Márti és Zsolt


K
edves Zefi!
Olvastuk az internetes naplódat. Nagyon örülünk, hogy jól sikerült a műtét, és gyorsan gyógyulsz!
Sokat gondolunk Rád! A minap a Duna TV-n nagyot tomboltunk egy 2005-ös koncertfilmetekre. Reméljük,
hogy majd együtt is bulizunk jókat! Addig
is sok-sok puszi! Még jelentkezünk!  Az ECHO-s lányok:
Dorka, Tüpi, Lilla, Kati, és Móni :)
  UI: További sok erőt és kitartást kívánunk!

Kedves Zefi!
A Duna TV AZ e-mail írása közben adja a the Rock Band Petőfi-csarnok beli koncertjét...Magam és zenekarom nevében mielőbbi gyógyulást kívánok,találkozzunk még sokszor a bulikon!Tarts ki,minden jót!!!!!!!!Gyuka ,BAD TIMES zenekar ,BAJA

K
edves András !
Veled együtt örülök hazaérkezésednek ! Így számomra is hihetőbb, hogy van esély nekem is a gyógyulásra . Én is túl vagyok az első kemón (borzasztó volt!) már én is kopasz vagyok . Gondolom még emlékszel az első kezelésre és a borotvára te is... Két testvérem van , mindketten válalkoztak a csontvelő vizsgálatra , remélem valamelyikük tud rajtam segíteni , mint donor.(még leírni is olyan furcsa!) Vigyázz magadra és írj sokat , biztosan sok hasonló sorsú embernek adsz erőt és hitet - mert ezekből neked tényleg sok jutott! üdvözlet : Cs.K

Kedves  Zefi!
 Jómagam is  muzsikálok (nincs is  annál szebb) , nekem is  van családom (nincs is  annál jobb)  legyen Neked is  egészséged (nincs is  annál fontosabb), és  az ima segít (mert  nincs attól erősebb) Gyógyulj  meg adam

Hello Zefi,
Orommel olvastam,hogy a gyogyulasod ismet kozelebb kerult.Sokat gondoltam rad,miota olvastam rolad az Omega honlap foruman.Lattalak a Radics emlekkoncert DVDn es orult nagyot alakitottal,Te vitted az egesz koncertet.Mielobbi teljes felgyogyulast es sok sok szuper koncertet kivanok neked a jovoben.
Gyuri/Canada/

Mondom ma reggel Rockynak..Könyv ide,könyv oda,ez a Zefi igen csendben van .Kell írjunk neki.Erre mikor rámegyek az oldalra Meglepetés.!!!Feldobta a napunkat a hír hogy hazakerültél.Köszönjük hogy jobban vagy,és nagyon vigyázz magadra,még akkor is, és főként akkor ha úgy érzed hogy nagyon erős vagy. Reméljük  nem haragszol hogy minden cselt bevetettünk, csakhogy tartsuk a kapcsolatot veled,de nagy szükségünk van a munkádra.És ahogy Rocky mondja ,,Ha már a Rockzene kedvelők sem figyelnek egymásra akkor  mindennek vége,,Mindig  melletted gondolatban , a  rockonság,Most hagylak mert  sok  dolgom  van.Ki  kell  ezt  kürtölni.


S
Zia Zefi,
Üdvözlünk újra a "külvilágban", nagy örömmel olvastam, kiengedtek a kórházból. Bevallom, kicsit izgultam, mit jelent ez a hosszú csend, de bíztam benne, hogy csak annyi a baj,
hogy inter nyet :-)
További javulást, sok erőt és kitartást kívánok Neked.
B-kos

s
zia,
ennyi jokivansag mellett, ennyi figyelem mellett nem is jöhetett masminthogy hatalmas leptekkel haladj a felepüles, javulas utjan!a jo ember mostanaban draga kincs, hidd el a fennvalo is jobban oda figyel!tiszta szivböl kivanom, hogy a tavaszi szel ket marokkal kapaszkodjon a hajadba!!!!!szerintem ebbe minden benne van.puszi es a mielöbbi viszlat
Adorjan Zsolt & csaladja (Ausztria)

S
zia Testvér !
Beugrott, hogy említetted a laptopot, így ráindultam a nettóra, s lőn
megtaláltalak.Na, hogy a délelőttöt folytassuk egy picit, úgy érzem okosan használod a kényszerűszabadidőt. Szerintem egy-két nóta már kavaroghat Benned, ha hazajössz megírodsecc-perc alatt.
Ma beszéltem a Radics B. csapatból néhány emberrel, és örömmel újságoltam, hogy egyre bikább vagy, aminek a srácok szintén nagyon örülnek, és várnak vissza, mert hiányzol a csapatból.
Zefikém gondolatban leszkandereztem a Swarcival, és ezt most küldöm Neked. Jutkám és Zsófi lányom sok-sok puszit küld , én meg ölellek rendesen. HAJRÁ ZEFI !
Vikidál K.Gyula
Kedves Zefi! Közel négy és fél évvel ezelőtt, még kapcsolatunk kezdete előtt a párom, életem szerelme egy T.R.B.-lemezt adott oda azzal, hogy rá fogok jönni, melyik számot szánta üzenetül. Ekkor még mindketten kapcsolatban éltünk. Ez a szám a "Ha szeretnél ma még" című volt. Órákig autóztam Budaörs és Budakeszi között föl-alá, teljesen felzaklatva, keresve a megoldást, a lehetőségeket. Azóta ez a megoldás megszületett, együtt élünk nagy szerelemben és megbecsülésben. Ez volt az én első találkozásom a zenekarral, amely így nagyon meghatározóra sikerült. Azóta sok koncerteteken voltunk együtt, és mindig figyelemmel kísérjük a munkátokat, a kitartásotokat és a közönség szeretét. Éppen ezért megdöbbenve fogadtuk a hírt, amikor a betegségedről hallottunk. Természetesen ott voltunk a november 5-i koncerten, ami ráadásul a kedvesem születésnapjára esett. Izgulunk Érted, sok erőt és kitartást kívánunk. Minden elismerésem a naplód írásáért, azért, hogy így próbálod meg még a betegséged mellett is erősíteni és bátorítani azokat, akik esetleg ugyanebben a cipőben járnak. Őszintén kívánok Neked nagyon boldog, tartalmas, és legfőképpen egészséges új évet, és azt kívánom, hogy minél előbb viszontlássunk a színpadon!
 Horváth Kati

Kedves András!
Mindig elolvasom üzeneteidet,csodálatos akarásod nekem is erőt ad a nehézségeim elviseléséhez.Pedig mik azok a tiédhez képest!De biztos vagyok benne,hogy a jó legyőzi a rosszat!!!És a zenéd elhoz hozzánk,és újra együtt lehetünk.Szeretettel gondolok Rád:Magdi Pestszentlőrincről.

Drága Zefi!
Ne add fel, mi mind veled vagyok több tízezren, ha nem százan:) és nagyon várjuk, h kigyere abból a steril, meg félsteril, meg negyedsteril izéből, és újra köztünk és a családoddal lehess, és nem pedig abban a kórházban. Ha jól tudom, még mindig a Kékgolyó utcában vagy. Egyik barátnőm nemrég jött el onnan, ápolónő, talán még találkoztatok is. Már pedig ha Andika kezébe kerültél, akkor tutira meg fogsz gyógyulni, ő aztán kiveri a betegséget az emberekből! Újra együtt, együtt akarunk lenni Veled, érted??! Veletek tombolni, mint 2006.június 16-án az egri Szépasszonyvölgyben (sikeres szigorlatom ajándéka:). Utólagosan boldog karácsonyt és EGÉSZSÉGES!!! boldog újévet kívánok, ég is a pofámról a bőr, hogy csak ilyen későn írok. Bocsánat érte!!
Magyarország Zefije, tessék azonnal meggyógyulni, és újra koncerteket nyomni!!! Puszilunk, és ölelünk sokszor!!: az egri rajongók, többek között én, Kicsi.

Nagyon izgultunk érted és örülünk, hogy jobban vagy. Csak igy tovább Tamás és Anikó Pécsröl

Nemrég fedeztem fel a TRB-t pedig már léteztek jó néhány éve :)de annál jobban örülök hogy sikerült megtalálni a zenéteketSzép Tóth György jóvoltából a Rocklegendákból a RádióGagában Marosvásárhelyen, nekem azóta mérföldkövé vált,
annyira meghatározó, mély és nivós dolgot csináltok.
Bevezettem a baráti körömbe is és elmondhatom, itt Erdélyben egy nem is szűkkörű rajongó bandátok van.
Tehát alig fedeztünk fel máris nem szeretnénk elvesziteni,hisz mit ér a zenekar egy frontember nélkűl, tehát nincs is más választásod, mihamarabb fel kell épülnöd. Bánom hogy nem lehettem ott a segélykoncerten, de egyszer egy TRB koncerten csápolnék még tiszta szivemből. Szoritunk innen Erdélyből is.

Kedves Zefi!
Nem tudom, hogy megkaptad-e az előző üzimet, de ha nem, ezúton kívánunk erőt és kitartást, és mielőbbi gyógyulást!
Imádkozunk érted!
Nándi és családja + a Fókusz együttes

Kedves Zefi !
Elolvastam a naplódat és mondhatom megkönnyeztem.Kivánom,hogy legyen erőd és kitartásod a gyógyuláshoz.Szüksége van rád minden Rockzenét szerető embernek!Egyszer egy motorostalálkozón a 9.éves fiamnak vettem egy T.R.Blemezt amire akkor
ráirtad:Sok szeretettel Norbinak!  Most a fiam 13.éves és ugyanojan szeretettel gondol rád és kivánja a gyógyulásodat.
Zefi kivánom neked,hogy gyógyulj meg és legyél boldog !!! Bóldog
Újévet N.Sanyi és családja

Kedves Zeffer András !
Egy pár hete derült ki , hogy leukémiám van .Teljesen magam alatt vagyok , azaz talán már csak voltam Az egyik ápoló (miután hallotta, hogy rock zenét hallgatok) ajánlotta , hogy olvassak bele a naplódba. Azt mondta , büszkék rád és nagyon megszerettek téged , , szorítanak neked .Nekem pedig jó olvasni soraidat , jó tudni , hogy ha nem is olcsón , de van kiút ! Ha nem haragszol írok majd még. Van egy-két lemezem , de a családomat kértem , vegyék meg a többit is , mert a zenéid is nagyon jók ! Köszönöm , hogy segítettél , gyógyulj meg minél hamarább ! Cs.K.

Kedves Zefi!
Ezekben a nehéz órákban sokat gondolunk Rád.Biztos vagyok
benne, hogy kellemesebb karácsonyi ünnepeid is lesznek.Nagy
örömmel, bizakodással  olvassuk, hogy elindultál a gyógyulás
felé vezető úton. A jövő év elején szeretett hangszered,
Hammond orgonád is megújul. Sokat utazott már, sokat
hallgattuk gyönyörű hangját, ráfér a felújítás. Amikorra
hazajössz, újra régi fényében fog csillogni.Mi is és a
Steinway zongora is reméli, hogy az őszi elmaradt unplugged
koncert rövidesen megszólalhat, és mi egy különleges
produkció részesei lehetünk.
Minden jót kívánunk neked a mielőbbi viszontlátásra:
Cseke László és családja, valamint az
Opera Zongoraterem dolgozói 


Kedves András!
Mielőbbi felgyógyulást kívánok. Kitartás Zeffi !!!!!!
 titkos hódolód Ari.1000 puszi :-))))))))))

szIa zefi!  legelöször is javulast kivanunk,es kellemes karacsonyi ünnepeket, egy örömteljes boldog uj evet az egesz csaladodnak.      bognar csalad münchenböl
 

Szia Zefi
24.-én éjszaka motoron ünnepeljük a karácsonyt néhány jóemberrel.Gondolunk rád,gyógyulgassál és tegyél meg mindent mert steril Hammond nincs és nehéz a PECSA-t sterilizálniJ BOLDOG ÜNNEPET! Izirájderöcsém


Szervusz Zefi!Örülök, hogy rátaláltam "beszámolódra", mert így folyamatosan friss infóim lesznek Rólad, Tőled. Nem irigyellek, de biztatlak. Tudom, hogy ez nem sok, de sokunk erősítő biztatása, talán ad egy kis plusz energiát.Most, mindenek előtt szeretnék minél könnyebb, és kellemesebb Karácsonyt kívánni, valamint a 2006-osnál boldogabb Újesztendőt! L.Laci

Szia Zefi !
Természetesen itt vagyunk Veled, és állandóan nézegetjük az internetes naplódat, hogy milyen új híreket osztasz meg velünk ! Itt vagyunk, egyre többen vagyunk és egyre többen aggódunk érted, mégha egyes emberek nem is írogatnak Neked sokat, azért még biztosan figyelik az állapotodról érkező híreket.
Remélem, hogy Reményi doktornak igaza lesz és legkésöbb karácsonyra (ami már alig pár nap) enyhülnek a fájdalmaid, és a tényleges gyógyulás útjára lépsz !
Innen már csak felfelé vezethet az utad ! Ehhez kívánok további mérhetetlenül sok kitartást és türelmet !
Baráti üdvözlettel Mike &  Zoli


Szia Zefi!
 Szakacs Laszlo vagyok, a Gesarol egykori alapitoja es dobosa. A 90-es evekben, amikor a P.Mobil ujjra alakult, sokat jatszottunk egyutt. Lehet, hogy te mar nem emlekszel ram, de ez nem is lenyeges. Ausztraliabol irom ezeket a sorokat. Minden nap olvasom a naplodat es teljes szivbol szoritok neked. Remelem, hogy az akarateroddel es az orvosok segitsegevel sikerul gyoznod. A korulmenyekhez kepest kivanok neked kellemes Karacsonyi unnepeket es azt, hogy a kovetkezot mar otthon, a csaladod koreben tolthesd egeszsegesen.

üdv: Szakacs Laszlo

Szia! Családom nevében írok Neked. Nagyon sokat imádkozunk gyógyulásodért.Imádjuk a ROCK BAND számait, megvettük a 2005. májusi koncertfelvételről a dvd-t, azóta legkedvesebb elfoglaltsága a családnak, hogy nézzük és hallgassuk. Minden vágyunk az, hogy egyszer élőben is ott lehessünk egy koncerteteken, ahol énekelsz. Imádjuk a hangodat hallgatni. Nagyon vigyázz magadra, kívánuk mielőbbi gyógyulást. Mezőnyárád, 2006. december 22. Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt, és Nagyon Boldog Új Évet kívánunk:  Baráti üdvözlettel:az Orosz család. Majd még fogok írni!. Szia

Szervusz kedves András!  Amikor nagy fiamtól meghallottam,hogy beteg  lettél,nem akartam elhinni,mert olyan hihetetlen.Elolvastam a Hozzád érkezett leveleket éás arra gondoltam,hogy de jó lenne ebben a helyzetben valami vígasztalót írni.Keresztény család vagyunk és nagyon-nagyon hiszünk az ima erejében. Gondolom Te is hallottál már a hétköznapi csodákról,amit meg sem tudunk magyarázni,de LÉTEZNEK! Nem bigott vallásos vagyok,csak kezdtem magam is megtapasztalni  az erejét.Ha az ember bajba kerül,akkor"vagy kiborul,vagy leborul." Én most a Te gyógyulásodért a másodikat választottam.Kissé profán,de a hajnali kutyasétáltatás közben,amikor  egy lélek sincs az utcán csak a csend,akkor jó érzés egy beteg felgyógyulásáért  is imádkozni.Tanítok egy általános iskolában ,ahol a napot imával kezdjük és ilyenkor a gyerekek elmondhatják,hogy kiért vagy miért imádkoznak.Képzeld! Már túl vagyunk egy apuka felgyógyulásán.Neki a veséjével volt baj.Már 3 év is eltelt a műtétje óta.Nem mondom,hogy csak mi voltunk a nagy segítők,de szeretném hinni,hogy volt részünk benne.Úgyhogy most Te következel.TUDJÁL Róla, hogy a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolában minden reggel 5 Üdvözlégy Érted szól 2o gyermek szájából és szívéből.Isten áldjon! Szeretettel K. Ili és a gyerekek.

Kedves András!
 A Hard Rock Magazin szerkesztősége és olvasói nevében sok kitartást és erőt kívánok az egészséghez vezető úton! Soraidon érezni, hogy hatalmas akarat van benned és ezzel CSAK győzhetsz! Internetes lapunk oldalain rendszeresen beszámolunk küzdelmedről, de most már szeretnénk, ha egy jó kis koncertbeszámolót is írhatnánk, "Zefi újra a deszkákon" címmel! :-) Gyógyulj meg hamar! Üdv: Brinyó

Szia Zefi.
Hát nem is tudom mit írjak. Meg vagyok döbbenve betegséged
kapcsán. Biztos nem kísérem annyira figyelemmel a Rock Band
életét mint kellene ezért nem is tudtam róla.
Én a régi P.Mobilban szerettelek meg, ma is így élsz bennem.
Rongyosra néztem a Legrosszabb koncert című kazettámat, de
mostanra már bedigitalizáltam így örökre megmarad a minőség.
Nagyon nagyot játszottál ott és a többiek is.
Most már értem, hogy miért nem készült Veled is riport a
Filmmúzeum most leadott rocktörténeti fejezetében, amelyben
a P.Mobilról volt szó. Gondolom a betegséged gátolt meg ebben.
Mareczky Pistivel állok levelézési kapcsolatban, sajnos Róla
meg aztán egy szó sem hangzott el a filmben, mintha soha nem
is játszott volna a zenekarban. Nem értem, de mindegy...
Lényeg az, hogy Te gyógyulj, erősödj és megígérem, hogy az
első fellépéseden ott leszek.
Még egy aprócska kérdés. Lehetséges, hogy Téged láthattalak
messziről kb három éve az Operánál két kislánnyal valami
előadásra menet? Én is vittem a lányomat, de mire odaértem
eltűntél a tömegben.Mikor mentem a lányomért vittem a kazettát, hogy dedikáltassam Veled, de nem találtalak.Na mindegy, ennyi a kis történet.
Vigyázz Magadra, gyógyulj meg és kívánokNeked és családodnak
nagyon boldog karácsonyt és boldog újévet.
Ha esetleg nem láttad és érdekel a Filmmúzeum P.Mobil
filmje, szívesen eljuttatom.

Zefike !
Mielöbbi gyógyulást kívánunk,és rengeteg akaratot és hitet
hozzá,szurkolunk neked.
Treff együttes

Szia Kedves Zeffer András!
A melletted levő boxból írok Neked!
Ma már 15 napos vagyok a beültetéstől számítva! Sajnos nekem sem a tesóm, sem a rokonaim nem voltak jók, így idegen donortól kaptam őssejteket. Non-Hodgkin limfómám van, vagyis remélhetőleg csak volt!
Itt tényleg mások az emberek (nővérek,orvosok) mint amiket máshol tapasztaltam. Mindent megtesznek értünk.
Magamról csak annyit : 34 éves vagyok, van férjem és egy 12 éves fiunk. Imádom Őket, ezért muszály meggyógyulnom! Ha nem zavartalak, és jobban leszel írj!
Üdvözlettel! Kitartás, a gödörből csak felfelé vezet az út!!!
P. H.
Ildi


Szevusz Zefi! Évtizedek óta figyelem munkáidat, MŰVÉSZETEDET, gyermekeim is ismernek. Ha valamiben tudok segíteni, azt egyértelműen megteszem. Jelezz vissza, hogy mi lenne az, amiben segíthetek! Tolakodó nem akarok lenni. Keresztény vagyok, innen ismerem a segítséget. Vércsoportom 0+ . HIV- ,meg egyáltalán mindeféle bajtól mentes vagyok. Nekem is van néhány gyerkőcöm.
Üdv:S. Zoltán


Szia Andris!  Blogodat és a Veled kapcsolatos híreket folyamatosan olvasom, de még nem ragadtam billentyűzetet. Mind az amit én kívánok Neked, azt oly sokan leírták már. Inkább egy emléket idéznék fel. Tavaly év szeptember környékén megcsörrent a telefonom. Láttam a kijelzőjén, hogy Te vagy, de miután felvettem az volt az első kérdésem, hogy "biztosan engem akartál hívni?" "Igen, téged" válaszoltad nevetve. És akkor elmondtad, hogy milyen régen láttál bennünket, érdeklődtél mi van velünk, meg, hogy ugy-e nincs semmi baj. Nem tudom elmondani milyen jó érzés volt, hogy eszedbe jutottunk, hogy számítunk Neked ilyen messziről is.  Tudod, sokszor az ember a "barátjától" nem kapja meg ezt a figyelmességet.Nagy zenésznek tartalak, de szememben inkább az Ember vagy. Az az Ember, aki kedves, közvetlen, mindenkihez van egy jó szava, az érdeklődése pedig őszinte.Te nagyon sok zene hallgatónak adtál örömet a dalaiddal, és most nagyon sok embernek adsz erőt és hitet írásoddal. Tudom, jelenleg Neked van szükséged minderre, mégis Te nyújtasz most sok embernek reményt. Reményt arra, hogy bármit túl lehet élni, hogy farkas szemet lehet nézni a halállal, és nevetve elküldeni, hogy a pokolból a napfényre lehet jutni.
Szívből kívánom Neked, hogy érd el minden célod, és a szeretet segítsen minden utadon!
Zsuzsa (Kecskemét)

Gratula az idáig elért sikereidhez, remélem ez a sorozat ezt a kis szünetet kivéve nem szakad meg és további sikereketkönyvelhetünk el részedről.Mivel ehhez a betegséghez nem értek és tanácsot adni sem tudok (ez legyen a dokik dolga),kívánom neked hogy legyen sok erőd a felgyógyuláshoz mert vissza várunk a színpadra egy öreg rock rajongó

SZIA! MOLICS ZSOLT VAGYOK A COOL HEAD CLAN ÉNEKESE. .SOK ERÖT KITARTÁST KIVÁNOK EZEN A NEHÉZ UTON. ISTEN ÁLDJON JÓKEDVEL, ÉS MIHAMARÁBBI GYOGYULÁSSAL!


Szia Zefi!
Örülök,hogy hallottam felőled és jó ötletnek
tartom,hogy további tájékoztatásról is írtál!Remélem erőd
tényleg engedi és minnél jobb hírekről számolsz be.Ott
voltam a koncerten,és hidd el tényleg igaz,hogy nagyon sokan szeretnek és aggódnak érted!
.Mindenkit megnyugtat,ha jót hall felőled!Hogy
milyen törékeny az ember,és kiszolgáltatott a sorsnak azt
sajnos egy kisebb,de súlyos balesetből eredően tudom.Nem
mintha eddig nem tudtam volna,de most hónapokra kidöntött
engem is,pedig súlyánál fogva még a könnyebbek közül
való,így aztán átérzem mások sorsát is bőven.Akik rosszabbul jártak,mint én.Remélem mielőbb hallok jó,és még jobb híreket felőled ,ill.rólad!
  Mielőbbi teljes gyógyulást,sok erőt és kitartást kívánok Neked Üdvözlettel:N.Zoltán Székesfehérvárról


SZia Zefi,
Nagyon boldog második születésnapot, szeretném Veled a ennek a nyolcvanadik évfordulóját együtt megünnepelni :-) Komolyra fordítva, nagyon sok erőt és kitartást kivánok Neked a mielőbbi teljes felépüléshez.
B-kos

Szia Andris, s mindenki,és nagy szia a körülötted sündörgö rövidszoknyás növérkéknek! Remélem levelem jo egészségben is talál. Ajánlom, gyogyulj meg, mert juliusban hazamegyek az egyik lányommal, aztán belecsapunk a billentyüzetbe, adunk a jonépnek, a kökeményitett 2-4 ügyböl elfolyolag. Is...Hallom, laptopot is kaptál. Mond, nem fertözö? Egyszer nekem is volt...Felhivtam a Janekot (Jirzsiusz kékesusz), de csak az oldalának bordája interpelált a helyzet magaslatárol, melyszerint jo kezekben tengeted napjaid. Csillával is leveleztem, igaz már régen irtam, de ez betudhato mérhetetlen lustaságomnak, patopálos szellemi tevékenységtelenségemnek. A minap, tegnap (2006 Dec. 11  9 óra 32 perckor) hivtalak telefonon , de valami félmák telefonbetyár azt mondta, hogy a hivott fél nem kapcsolhato. Akko' mé' van a hordozhato kézielbeszélökéd, ha sztrájkra itéltetett? Na, majd jol megheckellek...MIndenesetre ezt gyorsan irom (2 leütés/óra) + áfa...Na, egy jo tanács ezekben a panirmentes idökben: 1., Gyogyulj meg!2., Gyakorolj Juliusra!3., Fogadj szot az orvosoknak! 4., Ne taperold a növérkéket! (az az én reszortom, restanciám...) 5., A hit remény s szeretett, segit átvészelni eme nehéz heteket, honapokat...6., Juliusban majd jokat kacarászunk valamelyik talponülö csöretöltsben, ezen a mulo betegségeden, a korházi menün, s a zavarosban pecázgato "jobarátokon"... Na befejezem, mert elkoptak az ujjaim. Mind a három...Gyors válaszodban s gyogyulásodban bizva maradtam szeretettel irántad s családod iránt. Mindenkinek forro puszantás (növérkéknek), az orvosoknak ölelö kézszoritás, tömött (hála) boritékos sorsjegy... Szeretettel
 Toto
(Mareczky István) Ausztráliából


SZIA  ZEFIKÉNK:))
Elővettem naptáramat, bejegyeztem az új szülinapodat!!!!!!KÖSZÖNTÜNK, téged, így ujjászületve is!
Már megtettem,de köszönet a testvérednek, ismételten, csodálatos érzés lehet segíteni, én is megtenném bármelyik családtagomért!!Doktor nénidnek  ís köszönet, ha tudtam volna, én is beállok az élőláncba, mivel ismét rengeteg az időm:((Holnap én is szertartásosan sietek a géphez, mint kedves rokonaid, és várom írásodat nagyon! MILLIÓ PUSZI NEKED, és ismeretlenül is a téged segítő,és gyógyító embereknek!!!!!!!!
ÉVI

Szia Zefi !
Szívbemarkoló olvasni a naplódat naponta, mely lassan egy könyvvé növi ki magát !
Nagyon jó érzés tudni és olvasni a Hozzád írt leveleket is, hogy mennyi ember vár vissza rajtunk a Rock Band Fan Klub tagjain kívül is, és persze rajtam kívül is.
Jó volt részt venni a megsegítésedre szervezett bulin is, bár sokkal jobban örültünk volna, ha nem miattad, hanem Veled együtt csápolhattunk volna a különböző bandák zenéire. Na de eljön még az az idő, s remélem, nem kell már túl sokat várnod, ill. várnunk arra.
Valóban nagyon jó dolog, ha az embernek vannak testvérei, és micsoda szerencse ez most a Te esetedben !
Bámulatos számomra az akaraterőd és a kitartásod ! De tudnod kell, hogy nem csak a családod, a zenész társaid és a barátaid, hanem a közönséged is aggódva figyeli gyógyulásodat, és vár vissza a Téged megillető helyre a szinpadra, a hangszereidhez.

Zefi !  Változatlan kitartást és mielöbbi komplikáció mentes gyógyulást kívánunk Neked barátsággal !           Mike és Zoli


Szia Zefi!
Tudom, hogy érzed, hogy veled vagyunk több ezren, és
lélegzetvisszafojtva várjuk a következő bejegyzést. Szerintem ezzel küldjük neked a pozitív energiát, hogy rád gondolunk, minden pillanatban van valaki aki épp veled van lélekben. Én úgy vagyok vele, hogy az autóban a cd-játszóban csak TRB szólhat, esetleg a szólólemezed :). Na jó, be kell vallanom, eddig sem nagyon ütötte  ki más onnan, de MOST aztán semmi. Így még könnyebb, még többet tudok rád gondolni, és ezzel segíteni, hogy érezd a szeretetet. Biztos vagyok abban, hogy sok rajongó így van most ezzel. Sok erőt kívánok neked ehhez a harchoz, és mielőbb gyere ki onnan, közénk, újra énekelni.
Hópihe

Szia Zefi!!!
Mivel is kezdhetném?  Hát persze,hogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!  : )))) Megtetted az első hatalmas lépést  a gyógyulásod felé!
Továbbra is küzdj,bár mostantól keményebben kell ez tény,egy pillanatra se engedj a betegségnek.Különben is,nem foghat ki Rajtad holmi,mikroszkóppal látható " mittomén mi "'!!!!   : ))) Most csak pihenj ne foglakozz semmivel,a Te dolgod a gyógyulás! Veled vagyunk HIDD el minden pillanatban,akár jóban,akár rosszban! A Reiki-do azt jelenti A SZERETET ÚTJA,a szeretet ereje gyógyitani képes,főleg ennyi emberé akik mind melletted vannak. Szóval nyugi,vigyázunk Rád!!!! Farkas Zoltán

Kedves ZefI!
 Kitartást és erőt kívánok neked!Olvastam a honlapotokon az állapotodról, meg Csilla is szokott írni.Nagyon szorítok neked, sok puszit küldök:Szilvi Kaposvárról

Szia Zefi!
Nagyon, nagyon, nagyon sok erőt kitartást kívánok neked, hogy minnél hamarabb felgyógyulj a betegségedből!Őszintén szólva nem is tudja az ember, hogy ilyenkor mit lehet mondani ami nem tűnik mesterkéltnek, erőltetettnek! Olyan dologban kellene támaszt nyújtanom amiről még csak fogalmam sincs! Elolvastam a naplódat és csak a legnagyobb tisztelettel tudok fordulni feléd amiért ekkora erő van benned, hogy ezeket a napokat, ezeket a történéseket, ezeket az érzéseket, gondolatokat így meg tudod osztani velünk! Tiszta szívemből szurkolok neked, hogy minden rendben menjen és továbbra is ilyen fantasztikus erő lakozzon benned! Sokszor elképzeltem, mint ahogy szerintem mindenki el mereng néha, hogy milyen érzés lehet amikor az ember hatalamas küzdelem árán (mint a filmekben), feláll a padlóról és szinte Főnix-madárként szárnyalva győzedelmeskedik. Elképzeltem amint már minden veszni látszik amikor utolsó erőmmel, dacosan elindulok előre és megnyerem a harcot! Győztes gólt lövök a világbajnoki döntőben, égő házból mentek ki embereket, vagy "CSAK" ezrek előtt állok fent a színpadon, életem nagy koncertje végén és gyakorlom "hatalmamat" a népem felett! Ezek mind olyan felemelő pillanatok, amikért érdemes élni, amiből erőt lehet meríteni! Lelki szemeimmel látom azt a percet amikor majd újra ott állsz a színpadon és mi majd "behódolunk" neked! Már alig várom!Magam is zenélek, igaz csak amatőr szinten, és tudom milyen fantasztikus ereje van muzsikának! Kívánom, hogy azok az érzések amiket Tiébresztettetek bennünk eddig dalaitokkal, azok most pozitív energiává alakulva áramoljanak vissza hozzád, és adjanak erőt a nehéz pillanatokban, hogy testben és lélekben megerősödve egészségesen léphess ki a kórház kapuján Kívánom, hogy legyen még rengeteg erőd és lehetőséged arra hogy szeretteidet átöleld! Végezetül azt kívánom, hogy életed nagy harcát megvívva, győzedelmesen térj(etek) vissza a színpadra és írd meg életed legjobb lemezét, és az szóljon a kínról, a harcról, a küzdelemről, a dacról, a reményről, a szeretetről, A GYŐZELEMRŐL!
Richie  (Győrből) 

Hello Zefi!
Naplódat olvasva egyszerre megrázó és felemelő érzések kerítenek hatalmukba. Megrázó az élet igazságtalan oldalába ilyen kendőzetlenül bepillantást nyerni , és felemelő mert ezt egy csupa szív ember szemszögéből tehetem.  Tudom, hogy az optimizmusod, kitartásod nem hiábavaló, hiszen az ÉLET még számtalan örömteli eseményt tartogat számodra.
Most, hogy az előkeszületek befejeződtek, és elkezdődik -a szavaiddal élve- az ujjászületésed, tiszta szívemből kívánok mielőbbi teljes felépülést.
F. Sanyi(Régebben a Nyugatinál lévő postán dolgoztam.  Akkor egy kérésem teljesítéséhez személyesen felkerestél. Később a Gesarolnál technikuskodtam.

Szia !El kell meséljem, hogy  indulnak  mostanában  a  napjaim.Felkelek,imádkozom,és bekapcsolom a gépet hogy elolvassam mit írtál.Hét vége csak annyiban külömbözik, hogy két pizsamás nézi reggel a számítógép képernyőt mert a férjem is melettem ül.A ma reggel is így kezdődött.Így szépen már kiszámoltam hogy az új évet már uj erővel fogod kezdeni.
A reggeli szertartás még akkor is így marad ha nem írunk vissza.Hogy telnek az éjszakáid?Tudsz pihenni ettől a testedbe beáramló mindenfélétől?Erőt kivánunk minden naphoz és  minden új megéléséhez  neked is, és a családodnak is .A Szentgyörgyi rockonok.


Szia Zefi. Nagyon örülök, hogy jól vagy, nagyon sokat gondolunk Rád és beszélünk erröl a helyzetről.Zenélünk még egyszer együtt ? Akkor összeszedem magam, nehogy lemaradjak.
Üdv.Oláh Tibi (ex Gesarol szóló gitáros)


Szia Zefi!
Köszönöm a levelet! Örülök, hogy így állsz a dolgokhoz. Ne add fel, nem szabad, soha.
Nekem a TRB olyan élményeket és emlékeket adott az Orczy kertben, ami alapvetően meghatározta azt a korszakomat. Miki barátommal sokszor voltunk ott. Ott ünnepeltük meg, hogy megszületett a kislánya egy laza
TRB után.
Szóval fel ne add!

Az én kislányom november 17-én született, meg kéne ünnepelnem valahol...
Üdv, Zsolt

Drága Zefi ! 2005 nyár végén Bernáth Jani barátom szólt, hogy rég találkoztunk, menjünk le a Városligeti sörsátorba mert van egy nagyon klassz banda aki a régi fiatalságunk Rock nosztalgiáját ébreszti fel. Nos, akkor egy új dimenzió nyílt közel 50 éves életemben, valami megfoghatatlan és rejtélyes belső varázslat amit Horváth Attila olyan szépen megfogalmazott ARS Poétikátokban. Egy dolgot nagyon sajnálok azóta is: Hogy még egy évet sem tudtam a világotokban ( világodban ) tölteni. De hát az élet dolgait el kell fogadni / ezt már megtanultuk /, mégis ez a viszonylag rövid ídő is oly sokat adott nekem - és a családomnak akik rögtön bekapcsolódtak ebbe az életérzésbe - A sok koncert: / Oázis Klub az 50-éves köszöntőmmel, Szombathely, Eger , a strand a fagyizó - biztos emlékszel és ugye ?!...a spéci klubbok, Jam Pub, Barokkó, Majális OLD..stb. Nagyszerű emberekkel ismerkedtünk meg,  az együttesből és a törzsrajongók közül is. Legnagyobb élmények közé tartozik a  fóti I. Rajongói találkozó , ahol a Bajnokkal ott voltatok . Bernáth Jani val rendeztük meg az Évi segítségével és az igazi törzscsapat is ott volt. Feltett szándékom, hogy 2007 májusában is megrendezünk egy hasonlót, szalonnasütéses , zenélős, idényköszöntő összejövetelt a természetesen ez rólad fog szólni, és remélem sokan ott leszünk majd. Már többször leírtam: Nagyon szeretjük a Beus, Gitta, és a többi RB- fant és irigyeljük őket "sűrű" bevállalós rock életük miatt. De valahogy velünk más a helyzet,  voltam azóta pár koncerten, de azok a rejtélyes "rockenzimek" nem szabadulnak fel a szervezetemben amit utoljára Balassagyarmaton éreztem. Így most maradtak a zenei emlékek és élmények , a DVD amit szinte minden vasárnap ebéd előtt megnézünk. Van egy érzésem, hogy a  a "KissÉvi" is így van ezzel ?!..Talán a Tunyó sörsátras bulija ???, nem tudom..
És utoljára hagytam  a kórház témát. Apukám mostanában gyengélkedik, és elég sokat jártam vele kórházba, és eü. Intézményekben. Mondanom sem kell: Még a folyosó levegőjétől is ráz a hideg, az egész egy utálatos feeling. De az eddigi emberi tiszteletedhez jócskán hozzátesz az, ahogy ezt az egész, hihetetlen tortúrát viseled. Minden bejegyzésed olvassuk és szorítunk, .veled és a családdal vagyunk nagyon sok gondolatunkban. Csak így tovább Zefi !!!! Az idő úgyis rohan, Májusban találkozunk !! Barátsággal ölel a Káplán család

Szia Zefi!
Nem is tudom hol kezdjem,  örülök, hogy írhatok Neked,  ha levelem egy icipicit is segít Neked, akkor megérte.Sok kitartást, erőt és humort kívánok a holnapi és az azt követő napokra. A naplód fantasztikus, bár sohasemszületett volna meg
ebben a témában, hanem mondjuk koncertekről számolnál be meg dedikálásról meg a gyerekeidről.
Röviden leírom az én esetemet, hátha erőt ad a gyógyuláshoz, ahogyan nekem erőt adott a hangod, a zenétek, amikor én voltam mélyen. Egy másfél évig tartó betegségen vagyok túl, ami 8 hónap
betegállománnyal volt fűszerezve. HepatitiszC plusz depresszió a keményebből… 11 hónapon keresztül magamat injekcióztam minden szombat este és voltak már jobb szombat estéim. A családom, az orvosok és a Ti zenétek segítségével kikeveredtem belőle és jobb vagyok, mint újkoromban.
A barátaimmal szoktunk járni a bulijaitokra és mikor nem tudtam elmenni, akkor megkaptam Petitől az új CD-t, a Születtem, szerettem…-
et. Itthon hallgattam így mondhatom, hogy a hangodra gyógyultam lassan, lassan. Ennyit magamról.

Jelszó: Vissza az Orczy kertbe,a Pecsába és mindegy hol van, de a színpadra, mert Te ott vagy igazán elemedben.Teháthajrá február 11.
addigra otthon leszel a családoddal ! Ezt a kis ajándékot szerezd meg a doktornéninek és hamarosan nekünk azt, hogy újra a színpadon látunk. Persze, ott voltam november 5-én, és beleírtunk a könyvbe üzeneteket a barátommal együtt. Klassz volt látni,hogy van ilyen
jellegű összefogás. Köszönet a fellépőknek és akik eljöttek, mert rengetegen voltunk.

Mao Cetungtól idéznék egy rövidet:  „Rossz után jön a jó!”
HEKI !   ez azt jeletni  Humor, Erő, Kitartás, Indulás haza
Egy hasonló korú TRB drukker skorpió:  R. Miklós


szia,remélem, nem zavarlak az erőgyűjtésben. szeretném én is megerősíteni a korábbi, előtted tán ismeretlen hangok-arcok által mondottakat: Veled vagyunk, és rengeteg erőt, kitartást kívánunk!
tudom, h. meg fogod nyerni ezt a csatát!
szia, andrea

Drága Zefi!
Naponta az eszembe vésem, hogy minden, amit rossznak és megoldhatatlannak hiszek, az csak látszat. A baj nem maga a probléma, hanem az, ahogy megoldjuk, azaz nem oldjuk meg. Te példát mutatsz, most is, mint megannyiszor, hogy mindenre van megoldás, nem menekülsz most sem . Az őszinteségedet köszönöm, tanulunk Tőled! Segítsen az ég . V.Katalin


Kitartás öreg rockker barátunk, kitartás ! Veled vagyunk minden percben, minden szenvedésedben és minden apró örömödben!
Imádkozunk Érted: Roznyaiék


A megpróbáltatásoktól csak több lesz az ember ... mondják a bölcsek. És ha Te több leszel, abból nekünk is jut majd a zenéden át.. már most várom a leendő új dalaidat !
Bárcsak tudnánk vigyázni Rád !
N. Eszter